Hur kan jag få ut av en ovärdiga situation?

Missbruk situationer tenderar att vara komplicerade. Människor på utsidan av ett missbruk relation tror ofta att lämna är en enkel process, men det är sällan fallet. Ofta finns det ett antal faktorer som gör det svårt både fysiskt och känslomässigt för den misshandlade personen att lämna. Men det finns sätt att förbereda sig för att komma ur ett missbruk situation. Här är några förslag.

Först komma underfund med att missbruket är inte ditt fel. Många människor ut med missbruk situationer tänkte att om de gör helt enkelt ändringar blidka missbrukaren att allt kommer bli bättre. Inte äger problemet. Ditt första steg i att lämna en missbrukare är att inse att man inte orsaken till missbruk och att du förtjänar bättre än att ständigt utsättas för fysiska, verbala och känslomässiga övergrepp.

Nästa, börja samla viktiga handlingar som du behöver för att börja ett nytt liv. Dessa inkluderar identitetshandlingar såsom ett körkort och social trygghet kort. Också ta med någon typ av dokument som rör förhållandet som födelseattest, vigselbevis eller papper skilsmässa. Om du har medicinska journaler för dig själv och eventuella barn som kommer att lämna dig, lägga till dem i listan tillsammans med bevis om försäkringsskydd.

För det tredje måste du ofta pengar för att komma ur ett missbruk situation. Ta kontanter, kreditkort och dokument med anknytning till något bankkonton som delas gemensamt. Ta bort ditt namn från befintliga bankkonton och skapa nya i ditt namn bara så snart som möjligt. Tänk på att under relationen bidrog du till hushållet och har rätt att använda de gemensamma medel för att komma ur ett missbruk situation.

Ta med några poster som har sentimentalt värde och tiden före kränkande situationer och händelser som du flyr. Dessa kan omfatta foton eller liknande saker som tar liten plats. Minnen av denna typ kommer att ge dig en anslutning till den person du innan missbrukade beteende eroderade din känsla av värde och självförtroende.

Om tar läkemedel, se till att ha gott om hand. En månad utbud kan du se efter din hälsa och samtidigt ordna din post-missbruk liv. Se det som en mindre detalj du måste adress som du anger denna nya fas i livet.

Gör förberedelser för bostäder. Du behöver en säker plats att leva medan du tar hand om alla de små detaljer som måste åtgärdas för att komma ur ett missbruk situation. Detta kan innebära bor hos vänner eller släktingar, eller till och spendera lite tid bor i ett säkert hus. Poängen är att ha ett ställe där du kan känna skyddas från fortsatta övergrepp.

Plan för rådgivning även efter det att du får ut av ett missbruk situation. Chanserna är dina känslor kommer att vara bräcklig i bästa fall. Dra nytta av tjänster som erbjuds på rådgivningscentrum eller vidta åtgärder för att få rådgivning från en betrodd och kvalificerad clergyperson. Rådgivning kommer att vara ett viktigt steg på vägen till helande från missbruk.

Framför allt komma ur ett missbruk situationen så snart som möjligt. Missbruket kommer inte att bli bättre, oavsett hur sorgsen att missbrukaren verkar vara efter vållar smärtan. Bara en du få ut av ett missbruk situation kan du börja läka fysiskt och känslomässigt, och börjar återta en livsglädje. När ur missbruk situationen, vidta rättsliga åtgärder behövs för att säkerställa din säkerhet och säkerheten för alla inblandade barn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.