Hur kan jag få mina barn att prova nya livsmedel?

Få barnen att prova nya livsmedel kan kännas som att dra tänder. Det verkar en del barn vill äta samma mat dag efter dag. Barn som inte gillar att prova nya livsmedel kallas för petiga eller kräsna ätare. Sanningen är att de är just barn. Många vuxna som sort utan barn, men är faktiskt glad äter samma mat. Här är några roliga mat idéer att få barnen att prova nya livsmedel.

Barn vill till fullo uppleva allt, inklusive mat. Foder dina barn plockmat så ofta som möjligt. Ett barn är mer villiga att prova nya livsmedel om de kan leka med det medan de äter det. String ost är ett roligt sätt för barn att experimentera med ost, eftersom de kan dra isär den i små strängar och pop dem i deras mun. Om du är äventyrlig, planera en måltid där hela familjen äter med händerna.

Låt ditt barn att bidra till att göra sina måltider. Ett barn är stolt över vad han gör och är mer benägna att prova nya livsmedel som han har gjort själv. Till exempel, om du gör en sallad, låt honom riva sallad. Om du förbereder makaroner, kan han rör i osten. Det finns många saker som barn kan göra för att hjälpa till i köket utan, naturligtvis, att röra vid spisen eller knivar.

Barn älskar starka färger. Gör dina måltider så färgglada som möjligt. Förutom att vara mer tilltalande, olika färger av grönsaker har faktiskt olika hälsofördelar. Mörkgröna, bladgrönsaker innehåller stora mängder järn, medan orange grönsaker innehåller vitamin C. Kasta lite färg i måltiden, även om du normalt inte skulle kombinera livsmedel.

Var kreativ när du förbereder dina barn mat. Om ditt barn inte kommer att äta spaghetti, försök att göra det med nudlar vagnen hjul eller trefärgade nudlar rotini. Förbered ditt pannkakor i form av Musse Pigg eller någon annan favorit karaktär. Servera dinosaurie formad kyckling nuggets i stället för de grundläggande runda dem om han inte kommer att äta dem. Det viktiga är att uppmärksamma den vägrade mat.

Om det efter att ha provat ovanstående ditt barn fortfarande inte går att prova nya livsmedel, inte bandet. Studier har visat att ett nytt livsmedel måste presenteras för en kräsen barn minst tio gånger innan hon kommer att prova det. Även om hon inte kommer att äta, det bör du ändå lägga den på tallriken. En av dessa dagar det bara kan göra det till munnen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.