Hur förbereder jag ett barn för en ögonundersökning?

ögonundersökningar är viktigt för barn eftersom de kan hjälpa till att diagnostisera tillstånd som kräver behandling under barndomen för att få bästa resultat, och de kan upptäcka synproblem som kan störa skolarbetet. I själva verket odiagnostiserad vision underskott kan ha en betydande påverkan på ett barns förmåga att prestera bra i skolan och korrigerande åtgärder, t. ex. glasögon, kan göra en enorm skillnad. När synundersökning äger rum på barnläkaren kontor, är det mindre i omfattning och kräver vanligen inte beredning. Men det kan vara bra att förbereda barn för en synundersökning som inträffar vid en optiker eller ögonläkare kontor, eftersom dessa prov är mer omfattande.

Orsaken barnen kan kräva förberedelser beror på att testet nytta av att barn kunna sitta ganska stilla och tenderar att gå bättre när barnen inte är rädd. Det okända kan vara skrämmande, så det är värdefullt att förbereda barn för en synundersökning genom att förklara vad som kommer att inträffa och besvara alla frågor. Den lyckliga aspekt i de flesta ögonundersökningar är att de inte är smärtsamma, om inte testet är att utvärdera en ögonskada. Detta innebär att när barnen förstår vad kommer att ske, det finns få skäl för dem att vara rädd eller orolig för examen, men blyg barn får fortsätta att fråga.

Ålder frågor när föräldrarna förbereda barnet för ett synundersökning. Yngre barn under fem års ålder bör inte nog få veta mycket om testet tills precis innan den inträffar. Barn under fem sannolikt inte ihåg mycket av förberedelser samtal, och oftast förstår inte tid helt. Barn på 5-8 åldersgrupp kan dra nytta av att veta det dagen för provet, kanske ett par timmar före undersökningen. Barn under åtta får höra en eller två dagar innan, förutsatt att de inte kommer att tillbringa tid oroande.

För att förbereda ett barn för en synundersökning, ge barnen allmän information om vad som kommer att inträffa. Låt dem veta att provet sannolikt inte kommer att skada och som oftast kommer de att titta på bilder av saker som bokstäver, siffror och former, och talar om för läkaren vad de ser. De kanske har några droppar ut i deras ögon, men de är också smärtfritt. Berörda barnen kan vara säkra på när föräldrar garantera de ska vara med sina barn hela tiden, och äldre barn kanske inte vill att deras föräldrar i rummet med dem. Föräldrar till tonåringar kan behöva lova att stå utanför under tentamen.

För barn som verkligen är traumatiserad av läkare, det finns ett extra sätt att förbereda barn för en synundersökning. Schemalägg en synundersökning för någon av föräldrarna eller ett äldre barn och låt de oroliga barnet närvara. En patient läkare kan vara villiga att fältet en fråga eller två från barnet som en förälder eller syskon ögon undersöks. Visar ett barn vad som händer och att det är smärtfritt kan lindra oro.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.