Hur Tandsten Kontroll Tandkräm Arbete?

Många av oss möter en svindlande mängd tandkräm i munhygien gången, från anti-hålighet till vitare till tandsten kontroll. Vissa produkter löfte allt ovan och mycket mer. Så hur gör en vinsten kontroll tandkräm bidra till att förhindra fula byggs upp som vi känner som tandsten? Genom att bekämpa eld med eld, det är hur.

Först lite dåliga nyheter för den som söker ett bättre leende. Tandsten kontroll tandkräm kan inte ta bort tidigare tandsten. Endast en utbildad tandläkare kan skrapa bort härdade kalcium över och under tandköttskanten. Ja, det är precis så trevlig som det låter. Vad tandsten kontroll tandkräm gör är att hejda utvecklingen av destruktiva kemikalier som ansvarar för bildandet av tandsten.

tandsten cykel börjar med mat. När matrester får vara kvar på tänderna efter maten, börjar bakterier att äta dem. Dessa levande organismer utsöndra syror som blodigel ut kalcium från tandemaljen, en process som kallas demineralisering. Så småningom skapar detta demineralisering process håligheter och sprickor i tanden och placerar "förfall" i karies. Denna förening av kalcium och kombinerar syra med syre och bildar en substans som kallas kalciumfosfat.

Kalciumfosfat tenderar att knyta an till befintliga emalj längs tandköttskanten och arbeta sig upp tanden. Detta är den hårda, gulaktigt material som måste skrapas bort med metallverktyg. Kalciumfosfat kommer att fortsätta, så länge den cykel av syraproduktion och demineralisering förblir okontrollerat. Borsta med vanlig tandkräm tar bort syra insättningar och matrester, men tandsten kommer att förbli.

Det är där vinsten kontroll tandkrämen in i bilden. Kemister arbetar för munhygien branschen upptäckt att kalciumfosfat är en olöslig form av fosfat. Det innebär att befintliga tandsten inte kan lösas i vatten. Lösningen på detta problem var att skapa en form av fosfat som är lösliga som kombinerar kemiskt med destruktiva kalciumfosfat. Denna aktiva ingrediensen i tandsten kontroll tandkräm kallas natrium pyrophosphate.

När en tandsten kontroll tandkräm som innehåller den lösliga natrium pyrofosfat tillämpas på tänder och tandkött, en kemisk bindning process sker. Alla kalciumfosfat som ännu inte bundna till tänder är intresserad av natrium pyrofosfat. När den nya föreningen blandar med vatten, är det helt upplöst. Detta innebär att den destruktiva kalciumfosfat avsett att bilda mer vinsten istället bort med sköljvatten. Tandsten kontroll tandkräm kan inte lösa upp tandsten som redan bundna med emalj, men det kan stoppa framtida insättningar från att bildas.

En del användare av tandsten kontroll tandkräm kan uppleva fler tand känslighet, eftersom emaljen lagret blir lite tunnare över tiden. Andra kan utveckla Cankerskav grund av den högre natriumhalten i tandkräm. Tandsten kontroll tandkrämer kan även innehålla blekmedel för tandblekning.

När du är osäker, titta på ingredienslistan på förpackningen. Tandsten kontroll tandkrämer bör omfatta natrium pyrophospate som aktiv ingrediens. Detta är inte detsamma som natrium Laureth sulfate, som är en förening som används som rengöringsmedel. De som är benägna att kräfta sår bildas kanske vill undvika tandkrämer med höga halter av natrium-baserade föreningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.