Hur Läkare tippa en baby förfallodagen?

En av de vanligaste missuppfattningarna om graviditeten är att det varar nio månader. I verkligheten är den genomsnittliga graviditeten 266 dagar eller 38 veckor från befruktningen. Läkare dag normalt en graviditet i veckor för att få en mer exakt och specifik ålder av graviditeten. En läkare förutspår en förfallodag genom att räkna tillbaka tre månader efter den första dagen i den sista menstruationen (LMP), sedan lägga till ett år och sju dagar. Graviditeter är indelade i trimestern: 0-12 veckor utgör den första trimestern, 13-24 veckor är den andra trimestern och 25-40 veckor utgör den tredje trimestern.

Det var först under den 20: e talet som förutspår en förfallodag blev mer av en vetenskaplig strävan. Medan det var nog många "vetenskapliga" sätt att förutsäga en förfallodag tidigare fanns det ingen brist på skrock metoder och felaktiga medicinska teorier. En 19th century förlossningsläkare i Tyskland lagt fram tanken att en typisk graviditet kan mätas genom att börja med låg smältpunkt och räkna fram tio månen cykler. Detta bevisades fel som mer moderna studier har genomförts.

Nya undersökningar har visat att mammor bär sina första barn har graviditeterna i genomsnitt 41 veckor och en dag. För efterföljande graviditeter, är den genomsnittliga löptiden 40 veckor och tre dagar. I allmänhet, läkare är överens om att alla graviditeter, när du använder LMP dating teknik, i genomsnitt cirka 280 dagar eller 40 veckor. Detta bygger också på en 28 dagars menstruationscykel. När förutsäga förfallodagen med hjälp av LMP dagen är två veckor till i fostrets ålder, eftersom befruktningen sker oftast två veckor efter det att LMP. Anledningen förfallodagen beräknas från LMP är eftersom det är svårt att fastställa ägglossningen och befruktningen än att bestämma LMP.

Om en kvinna har en oregelbunden menstruationscykel eller inte ihåg när den första dagen av hennes LMP var, är ett ultraljud som hjälp förutsäga förfallodagen. Vid detta förfarande, åtgärder som ett ultraljud tekniker fostret. Även ett ultraljud som utförs under den första trimestern anses vara bäst för att förutsäga den mest exakta förfallodagen, har denna metod en felfrekvens på fem dagar före eller efter förfallodagen. Ett ultraljud genomfördes under andra trimestern har ett plus eller minus felfrekvens på åtta dagar, och en tredje trimestern ultraljud har en plus /minus tio kurs dag fel.

Även en läkare förutspådde förfallodag är inget annat än en förutsägelse. Endast 10% av kvinnorna leverera på den uppskattade förfallodagen. Hälften av kvinnorna drabbades förfallodag inom en vecka, men 90% leverera inom två veckor från den förväntade förfallodagen. Detta är varför vissa förlossningsläkare har börjat att förutsäga på grund av "veckor" i stället för datum.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.