Har Fasting verkligen bidrar till att förhindra Jet Lag?

Det finns många föreslagit åtgärder för att förebygga jetlag. Bland förslagen finns saker som naturligtvis ändra dina dygnsrytmen klockan under några veckor genom att gå till sängs senare eller tidigare än du skulle. Under 2008 mot tanken på fasta för att förebygga jet lag har föreslagits, men inte åtar svälter dig själv ännu.

Tanken att fastan kan förhindra att jetlag är baserad på studier på möss. En studie vid Harvard Medical School tyder vi har ett andra klockan, en på grundval av vår vakna äta när det är normalt den högsta möjligheten att få mat. Använde forskarna möss som genetiskt ingenjörskonst "för att sakna den gen som reglerar dygnsrytmen, och än gav dem en gen i form av ett virus som slagit ut sin förmåga att använda sin" andra "klocka eller mat klocka. Möss som fick denna extra gen skulle bara sova genom någon möjlighet att få en måltid, och var tvungen att bli väckt och utfodras.

Läkare sedan återställs den gen som funktion av "livsmedel klocka" och möss var lätt kunnat att acceptera sitt nya schema, och automatiskt börjar vakna ungefär en timme innan det var dags att äta. Från denna studie, läkare teoretisera att människor kan ha en liknande mekanism, vilket också påverkar jetlag. Vi kan vakna på fel tid i en annan tidszon inte bara för att vi är vana vid att sova vid olika tidpunkter, men också för att vår kropp signalerar oss att det är dags att äta.

Teorin att vi kan undvika jetlag genom att fasta kommer från dessa möss studier. Om vi snabbt i 12 timmar, förment, återställer vi vår mat ur, vilket kan bidra till att förebygga jet-lag. Det enda problemet med detta brukar säga teori är att det inte verkar fungera på människor. Liknande studier på människor som fastar i 12 timmar före en flygning eller innan du arbetar en nattskiftet visar ingen minskning av symtom jetlag eller förmåga att sova lugnare om en annan tidsplan.

Det finns ett annat problem inneboende i denna studie. Fasta och flyger kan vara svårt för vissa. Människor som lider av lågt blodsocker kan lägga genomträngande illamående eller kräkningar deras symptom jetlag. Dehydrering kan vara ett problem under varma dagar. Eftersom denna idé inte verkar verkligen arbeta på att återställa våra klockor, kanske du vill undersöka andra metoder för att hantera jetlag. Naturligtvis möss kan nu hindra jetlag av en 12 timmars fasta. Men är vi män (och kvinnor) eller möss?


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.