Är det normalt att känna sig ömma efter en massage?

Massage är en gammal form av karosserier som har utövats i många kulturer i århundraden. Personer från många nationer få massage för avslappning och allmän hälsa samt karosseri för särskilda frågor. Speciellt efter att ha fått djupa arbete är det inte ovanligt att uppleva ömhet efter massage, även smärta eller ömhet som pågår längre än en eller två dagar kan vara en anledning till oro. Det finns några saker som kunder kan göra för att minska ömhet efter massagen, om de tycker om det.

En av de viktigaste faktorer som orsakar ömhet är den typ av massage. Många typer av massage är som en träning för kroppen, även när klienten ligger stilla. Shiatsu och djup vävnad, till exempel att medföra några omfattande muskel manipulering som kan resultera i ömhet efter massagen eftersom kroppen är ovan vid känslan. Thai massage är en annan typ av massage som kan leda till ömhet, eftersom kroppen är böjd och sträckt. Om du är orolig ömhet efter massage, kan du be en massageterapeut om vad du kan förvänta dig efter massage.

Svensk massage, graviditet massage, akupressur och Lomi Lomi är några typer av massage som är mycket mindre sannolikt att leda till ömhet. Alla dessa typer av massage är mycket mild och icke-invasiv. Detta är en av anledningarna till varför de skall utföras på personer med funktionshinder, eftersom de är mindre intensiv än djupa arbete, och de fortfarande bidra till att koppla kroppen, främja spridning och göra någon känner sig mer friska. För människor med nedsatt hälsa, ömhet efter massagen inte önskas, så en mildare typ av kaross rekommenderas.

En bra massage hjälper till att spola gifter ur musklerna. Detta kan leda till ömhet efter massage, eftersom kroppen fungerar att uttrycka toxiner. Dricker mycket vatten före och direkt efter en session kan bidra till att minska känslan av ömhet. Det är också en utmärkt idé att ta för vana att dricka vatten regelbundet ändå, eftersom vatten är generellt positiv för människors hälsa. Många massageterapeuter också rekommendera att äta en hälsosam kost för att hålla kroppen i god form.

Kommunicera med en massageterapeut är också viktigt om man vill minska risken för ömhet efter massage och få ut mesta förmåner från sessionen. Massage bör inte vara smärtsamt, även om det kan vara intensiva. Om du upplever smärta under en massage, kommer det att leda till ömhet senare. Se till att beskriva dina förväntningar på sessionen innan du börjar, och var inte rädd för att tala ut om smärta. Varje kropp är något annorlunda, och dina kommentarer hjälper massageterapeut att anpassa sin teknik för komfort och maximal effektivitet. Smärta är inte produktivt, eftersom det orsakar spänningar under sessionen. Detta i sin tur kommer att resultera i ömhet efter massage, eftersom musklerna inte var avslappnad under sessionen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.