Är det dåligt för min kropp att dricka kallt vatten?

Det finns ett ihållande vandringssägen att om du dricker kallt vatten, speciellt efter maten, du får cancer. Teorin, som har omfattande spridning via e-post, tyder på att kallt vatten stelnar fetter som du just har konsumerats, snabbt orsaka toxiner att skapa cancer i kroppen. ägnas webbplatser för att bevisa eller motbevisa skrönor, som snopes. com, har besegrat denna teori ganska effektivt. Det är inte ohälsosamt att dricka kallt vatten, men i vissa fall, ljum eller rumstemperatur vatten kan vara ett bättre val.

En teori, på vilka medicinska forskare har olika åsikter om huruvida dricka kallt vatten är så bra för dig som dricker ljummet vatten, i synnerhet när du motionerar. Vissa läkare föreslår att rumstemperatur eller kroppstemperatur vatten är bättre än kallt vatten, eftersom kroppen har att satsa energi för att värma kallt vatten till kroppstemperatur, vilket resulterade i lite vatten förlust. Å andra sidan, vissa läkare säger att efter fysisk ansträngning, bör du dricka kallt vatten eftersom det kommer att hjälpa till att kyla kroppen mer effektivt än rumstemperatur vatten.

Vad som står klart är de flesta som dricker kallt vatten kommer sannolikt att konsumera mer av det, eftersom det tenderar att smaka bättre och är mer tillfredsställande. Även om dricka kallt vatten leder till marginella vatten förlust, den extra vatten du kommer förmodligen att dricka kommer att bidra till att kompensera för detta. Det finns några fall där du inte ska använda kallt vatten, men i allmänhet inte gäller alkoholkonsumtion.

Om du försöker att hjälpa till att få ner en feber, eller hjälpa någon med solsting (djur eller en person ), bör du sänka ner inte att personen eller djuret i kallt vatten. Istället ska du använda ljummet vatten, eller lätt varmt vatten. Kallt vatten kan framkalla frossa, som faktiskt kan höja kroppstemperaturen. Även bad kan vara ett bra sätt att få ner hög feber, vill du särskilt undvika tillåta någon att frysa eller få kyld. Om människor med feber dricker kallt vatten som är mycket isig kan de få också kyligt, så ljummet eller ljummet vatten kan vara ett bättre val.

Det finns ett antal andra skrönor i samband med den mängd vätskor och vilken typ av vätska du förbrukar. Till exempel människor får höra att kaffe, te och läsk bryter vatten från deras kroppar. Egentligen personer som regelmässigt dricka koffeinhaltiga drycker erhöll omkring två tredjedelar av vad de dricker, och detta kan räknas som en del av det dagliga vätskeintag. En annan "myt" om vatten är det åtta är åtta ounce (0,24 l) glas vatten som behövs dagligen. Även om denna mängd vatten, oavsett om du dricker kallt vatten eller varmt, inte kommer att skada dig, dagliga föda vanligen ger ungefär hälften så mycket som behövs vätskor. De flesta människor skulle klara sig med att dricka cirka 32 gram (ca 1 liter) dagligen.

Den bästa indikatorn på om kroppen får tillräckligt med vatten är urin färg. Om urinen är mörkt gul, är chansen att du inte får tillräckligt med vatten. Om du klarar klart för mycket ljus gul urin, ditt vätskeintag är adekvat. Kom ihåg att urin färg på morgonen kommer alltid att vara lite mörkare. En annan indikator är törst. När din kropp skickar "Jag är törstig" signaler, har något att dricka, men oroa dig inte över om du ska dricka kallt vatten eller varmt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.