Är Tandtråd viktigare än borstning?

tandtråd och borsta är viktiga delar av en god munhygien regim. Frekvent tandborstning och tandtråd gör tänderna friskare och starkare genom att utrota bakterier som orsakar karies, samt att ta bort partiklar av mat som skulle kunna locka karies. Både tandtråd och borsta är lika viktiga för tandhygien, med de flesta tandläkare rekommenderar att folk tandtråd varje gång de borste, eller åtminstone en gång om dagen.

Dina tänder bör borstas minst två gånger om dagen, eller efter varje måltid. Din tandläkare kan ge dig ordentlig tandborstning tekniker, som är utformade för att rengöra alla dina tänder. Ett antal företag gör tandborstning produkter som är utformade för att hjälpa konsumenterna med tandborstningen, inklusive vinklade tandborstar och tandborstar som använder ultraljud teknik. Ett viktigt tips är att vara säker på att ersätta din tandborste regelbundet.

Tandtråd hamnar i områden som en tandborste inte kan nå. Tandtråd är mer flexibelt, och kan användas för att komma ner till tandköttet linje i mellan tänderna. The American Dental Association (ADA) rekommenderar att tänderna ska flossed med 18 inches (45 cm) av tandtråd. Det gör att flosser att använda en ren del av tandtråd på varje tand.

Tandtråd bör göras med försiktighet eftersom tandköttet kan skäras av aggressiva tandtråd. Tryck tandtråd försiktigt längs kanten på varje tand och flytta den fram och tillbaka samt upp och ner, att få bort inbäddade material. När du är klar, flytta till en ren del av tandtråd och börja med nästa tand.

tandborstning och tandtråd minska risken för gummi och kärlsjukdomar och andra hälsoproblem. Förutom att din andedräkt luktar bättre, god munhygien får dig att må bättre. Tar väl hand om dina tänder kan också minska missfärgningar orsakade av mat och dryck. Det kommer också att minska risken för att utveckla en hålighet, som är en smärtsam tand infektion som kräver ingripande av en tandläkare.

Sjukdomar i mun och tandkött kallas parodontala sjukdomar, eftersom de är runt (PERIO) tänderna (dontal). Parodontala sjukdomar kan orsaka smärtsamma tuggummi infektioner på en mindre nivå och mer systematiska hälsoproblem som hjärtsjukdomar vid andra tillfällen. Systemisk infektion orsakas av bakterier i tandköttet rör sig genom resten av blodomloppet.

Eftersom oral hälsa är en så viktig del av det totala hälsa är det viktigt att ta väl hand om dina tänder. Förutom tandborstning och tandtråd dagligen, regelbundna besök till en tandläkare rekommenderas. En tandläkare kan rengöra tänderna mer noga med professionell utrustning, samt identifiera områden i munnen som behöver mer noggrann övervakning eller uppmärksamhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.