Är Massage Farlig för cancerpatienter?

Det finns en viss debatt om huruvida massage är farlig för cancerpatienter. Det korta svaret på denna fråga är: det beror, och du bör tala med din onkolog. Cancer är oerhört komplicerad, och eftersom det finns så många typer av cancer, det finns vissa fall där massage är farlig för cancerpatienter och andra där det kan faktiskt vara ganska fördelaktigt. Speciellt under behandling är det viktigt att konsultera en läkare som massage eller bestämmelser karossen skulle vara säkert för dig.

I samtliga fall kräver cancer massage särskild utbildning, och du bör gå till en massageterapeut eller sjuksköterska som har särskilt utbildade för att ge massage till cancerpatienter. Det är viktigt att använda en mycket ljus, känslig beröring, och att undvika att betona strålning platser, platser där kirurgi har skett, eller platser tumör. En massageterapeut som har lärt sig att arbeta med cancerpatienter kommer också att vara kunnig om vilka massage krämer och oljor är säker, och han eller hon har den erfarenhet för att göra massage bekväm och trevlig. Massage är farligt för cancerpatienter i händerna på en oerfaren massageterapeut, så se till att hitta en certifierad och rekommenderas starkt terapeut.

Den främsta anledningen vissa människor fruktar att massage är farligt för cancerpatienter är att det är en rädsla för att massage kan orsaka cancer att metastasera, eftersom det stimulerar flödet av lymfvätska i kroppen. Studier har visat att detta kan vara fallet med vissa djup vävnad massage metoder, men det lätt massage troligen inte kommer att leda till en spridning av cancer. Mer oro är lymfödem, ett tillstånd som orsakas av sammanslagning av lymfan i benen, en massageterapeut som inte erfarenhet av att arbeta med cancerpatienter kan orsaka lymfödem av misstag.

Många tror att touch-behandling är mycket värdefulla, särskilt för cancerpatienter, som ibland känner sig isolerad och rädd. En mycket mild massage kan bidra till att minska stress för cancerpatienter, samt mindre stress kan gynnas immunförsvaret och ens syn på livet. I fall där helkroppsmassage inte kan vara lämpligt, kan terapeuter erbjuder också huvud och hals massage eller reflexologi till sina kunder.

En del sjukhus även erbjuda massage och andra tjänster terapi till sina onkologiska patienter, vilket tyder på deras ställning i debatten om huruvida massage är farlig för cancerpatienter eller inte. Oavsett om du väljer att använda en terapeut som tillhandahålls av sjukhus eller en rekommenderad av en medlem i din medicinska team, alltid diskutera din situation med terapeuten innan du börjar din session, och tänk på att vissa massörer kan begära att få se ett läkarintyg för att bekräfta att din läkare anser att massage är rätt för dig. Det är också oerhört viktigt att kommunicera så fort du känner någon smärta eller obehag under din session, under en onkologisk massage bör kunderna känna en känsla av komfort och välbefinnande, utan spänning, smärta eller stress.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.