Vilken utrustning Kontroller Mitt glukos?

För en diabetiker, kontrollerande vardagliga blodglukosnivån är den enskilt viktigaste aspekten av att hantera sjukdomen. Att hålla blodsockret på en sund, normal nivå hjälper diabetiker mår bättre på kort sikt, och drastiskt minskar komplikationer på lång sikt. Med spöken av hjärtsjukdom, blindhet, njursvikt, amputering och demens svävar i en dåligt kontrollerad diabetes framtid, bra kontroll nu innebär bättre livskvalitet senare.

Läkare har länge vetat att förekomsten av glukos i urinen innebär en diabetiker i allmänhet har en hög blodsocker. Ett negativt urin glukos innebär att diabetes är under bättre förvaltning, men hur mycket bättre? Den glukos urinprov är ett inexakt test, i bästa fall. Så, har medicinska laboratorier har kollat blod för blodsocker under många år. I Förenta staterna är denna siffra uttrycks i milligram per deciliter (mg /dl), medan den internationella standarden uttrycker nivå som millimol per liter (mmol /l). En grov konvertering från ena till den andra sker genom att multiplicera mmol /l nummer 18 till anlände till mg /dl läsning, eller genom att dela mg /dl nummer 18 för att få mmol /l motsvarande.

Så, kan varje person få en nivå blodsockernivån antingen genom att hans eller hennes blod kontrolleras genom ett laboratorium (vanligtvis genom en läkarmottagning) eller genom att använda ett hem blodsockermätare. Detta är en liten enhet som använder egna band som tar en liten droppe blod och ge en läsning av blodglukosnivån.

Anton Clemons patenterade första blodsockermätare för hemmabruk 1971, då han arbetade för Ames Research Group. Andra bolag som fångats på och började utveckla sin egen meter, men på 1980-talet var nästan helt borta innan hem blodsockermätare blev vanliga hos diabetiker hem, eller innan de flesta försäkringsbolag skulle täcka dem. Idag reklam för glukos hem blod meter över hela tv-och kuponger för dem visas i tidningar och tidskrifter.

metod med vilken dessa meter verkligen mäta blodsockret är för komplicerad för en artikel i denna omfattning. Men det är förstås dessa mätare är i allmänhet riktiga + /- 20 procent, vanligen genom en snävare marginal än så. Men även inom dessa parametrar är det möjligt för en diabetiker att uppnå god kontroll med hjälp av avläsningarna av hem glukos bildskärmen. Till exempel, om en mätaren visar 110 mg /dl, kan behandlingen vara så hög som 132 eller så låg som 88. Men de flesta mätare ligger mycket närmare det verkliga antalet än 20 procent och en användares upplevelse med en särskild mätare kommer att ge honom eller henne en "känsla" för hur mätaren vanligtvis läser.

blodsockermätare finns i en mängd olika stilar, med många olika funktioner. Några meter använda enskilda tester band, medan vissa modeller har en skiva fylld med band inne i själva mätaren. Vissa har bakgrundsbelysning för avläsning skärmar, och vissa är strömlinjeformade för att passa i en handväska eller ficka. En diabetiker rekommenderas att kontrollera för att se vilka märken hans eller hennes försäkring täcker innan du köper en meter. Mätarna är relativt billiga, och ibland är gratis. Remsorna är dock dyrt, ibland på över $ 100 US dollar för 100 testremsor. En person med försäkringar kan betala en egenavgift, vanligtvis för 300 band på en gång, spara en hel del pengar, om läkaren kommer att förskriva en meter och band.

diabetiker i 21: a århundradet är oerhört roligt att få tillgång till rimligt tillförlitlig instrument för att mäta sina blodsockernivåer. Om deras utrustning ingår doktorns labb eller ett hem glukosmätare gör denna kunskap diabetiker att leva längre, lyckligare och friskare liv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.