Vilka olika typer av ögonmakeup?

Det finns många typer av ögonmakeup, som normalt ses som kosmetika som skall tillämpas i ansiktet på kvinnor i den moderna västvärlden. Detta var inte alltid fallet, och människor kan tänka tillbaka till exempel i det gamla Egypten, när nästan alla människor klädda ögonen med Kohl. Genom historien har kvinnor och män används en mängd olika makeup på ögat för att understryka dem, göra dem mer attraktiva, eller bara för att det var konvention att göra det. Men i dag, ögonmakeup kan vanligtvis delas in i tre huvudgrupper, ögonskugga, eyeliner och mascara eller annan behandling för ögonfransar.

Ögonskugga är färg bärs på övre locken till höger nedanför ögonbrynen. Det kan göras i olika typer. Pulver skuggor kan appliceras med fingrar eller med tillämpning tips eller borstar. Vätska, frost eller mousse skuggor öga är också tillgängliga och dessa kan tillämpas med smink svampar eller fingrar.

Ibland ögonskuggor pennor finns och det finns även kit som används för att sätta på olika ögonskuggor samtidigt för att uppnå den rökiga ögat ser. Dessa brukar komma i ögonen formade ovaler och pressas mot öga för att få rätt skuggning färger. Ögonskugga färger kan variera och kan vara allt från naturliga färger som svagt nyans huden drastiska aldrig ritat av naturen färger eller svart och färg val för varje enskild beror på smak och önskad snyggare utseende.

Eyeliner, som tidigare nämnts, är en av de typer av ögonmakeup som har varit populära i den mänskliga världen i årtusenden. Eyeliners kan komma i pulverform, penna eller flytande form och kan användas precis över och under ögat locken för att lägga till drama. Vissa eyeliner kan vara lite kladdig eller smetas att tillämpa lite färg till locken också. Typiska färger är brun och svart, men andra färger som grått, silver, får blå och gröna väljas också, och några ovanliga färger ingår lila och rosa.

Mascara är ögonmakeup för fransarna. Det är avsett att understryka de långa ögonfransarna, och oftast används i en svepande uppåt sätt på botten av den övre fransarna, och nedåt om de toppar av nedre fransarna. Vissa kvinnor som har väldigt tunna fransar kan också använda falska ögonfransar, antingen ett helt set, eller en eller två fransar i områden där den egna fransar behöver förtjockning. Dessa är vanligen tillämpas med speciella lim som kommer att hålla fransarna på, men inte göra det alltför svårt att få bort.

Andra typer av ögonmakeup kan vara grunden för ögonen eller behandlingar plats under ögonen i hud färger som delvis kan dölja mörka ringar. Omväxlande, vissa kvinnor använder ögat foder penna panna att dra i panna. Ett alternativ är ögonbryn gel, vilket kan bidra till utformningen av buskiga ögonbryn genom att sopa dem på plats.

Det kan vara svårt att avgöra exakt vilka ögonmakeup krävs om någon. Generellt minsta bärs under dagen, men för kvällen händelser kommer kvinnor bär en lite mer betona ögonen. Det finns många makeup tips för att bestämma mest smickrande färger och metoder ansökan om dagen och kvällen slitage, för relativa ålder, att ta itu med brister i huden runt ögonen, och för hudton.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.