Vilka olika typer av bröstcancer?

Bröstcancer är en eller flera elakartade tumörer som utvecklas i bröstet celler. I cancerceller som utgör tumören in bröstvävnad och fördelat på hela kroppen. Även vanligare hos kvinnor, kan män drabbas av sjukdomen också. Invasiva eller infiltrerar, ductal karcinom, invasiva eller infiltrerar, lobulär cancer, medullär cancer, Pagets sjukdom och inflammatorisk bröstcancer är alla bröstcancer som drabbar den mänskliga kroppen. Flera sällsynta typer av cancer i bröst kan slå folk också.

invasiva eller infiltrerar, ductal cancer är den vanligaste, som utgör 70 procent av alla bröstcancerfall. Denna speciella form av cancer börjar i bröstet kanalen. Det infiltrerar kanalen vägg tills den anländer till bröstets fettvävnad. Därifrån har den förmågan att sprida sig till andra delar av kroppen med hjälp av blodomloppet och lymfsystemet.

Den andra vanligaste cancerformen i bröst kallas invasiv eller infiltrerar, lobulär cancer. Det utgör 10 procent av alla bröstcancerfall. Denna typ av cancer börjar i terminalen kanaler av de körtlar som producerar bröstmjölk.

består av tre till sex procent av fallen är den cancer som kallas medullär cancer. I detta särskilda cancer, cancer vävnader lätt skiljas från normal vävnad. I cancerceller är större, och immunsystemet celler ligga kring gränsen av tumören. Detta gör medullär cancer lättare att behandla än andra former av invasiv bröstcancer.

Pagets sjukdom är en cancer som består av tre procent av alla bröstcancer incidenter. Denna cancer är inriktad på vårtgården och bröstvårtan område av bröstet. Den kännetecknas av rodnad i huden och runt bröstvårtan och vårtgården. Cancern offret känner ofta en brännande eller klåda situationen runt området.

Inflammatorisk bröstcancer är en ovanlig form av cancer som bara utgör cirka en procent av fallen. Början tecken på sjukdomen inkluderar svullnad av huden, rodnad och värme. Det ser i princip som om huden är infekterad.

Sällsynta typer av cancer i bröst inkluderar mucinous cancer, en form av cancer som angriper äldre kvinnor. Denna typ av cancer utgör tre procent av alla bröstcancerfall. Tubulär cancer och papillär cancer utgör en procent av fallen. Slutligen finns det adenocystic bröstcancer, som omfattar 0,4 procent av fallen och carcinosarcoma bröstcancer, vilket motsvarar 0,1 procent av fallen.

Ett utmärkt sätt att upptäcka bröstcancer är att genomgå screening. Till exempel kan mammografi upptäcka cancer innan sjukdomen blir problematisk. Kvinnor som är 40 år och äldre bör ha en mammografi varje år.

Kvinnor som är i 20-årsåldern och 30-talet bör ha regelbunden klinisk bröst prov som genomförs av deras läkare. Månatlig bröst själv tentor är en annan viktig väg för kvinnor att vänja sig vid utseendet och känslan av deras egna bröst. De kan sedan meddela sin läkare om alla förändringar i brösten som kan vara tidiga tecken på cancer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.