Vilka olika typer av blödningar?

Termen blödning /em> används inom det medicinska området för att beskriva blödning. Det finns många olika typer av blödningar som kan uppstå, vart och ett kräver olika nivåer av medicinsk behandling.

De minst om blödningar är de som betecknas som mindre traumatisk blödning . Dessa typer av blödningar resultat från små sår. Förlusten av blod från mindre blödningar anses inte vara farlig. Dessutom stoppar blödningen på egen hand utan att behöva medicinska ingrepp. Det enda område av betydelse med sådana typer av blödningar är möjligheten för infektion miljö i, vilket är ett problem med alla typer av blödningar.

svår traumatisk blödning är en större anledning till oro än mindre blödningar. Med svåra blödningar, ett tyg som används för att täcka blödning kommer att bli dränkt i blod inom ett sätt sekunder. Om blödningen inte kan stoppas och såret är inte en tendens att, kan personen dö inom några minuter av blodförlust.

blödningar kan också betecknas som externalized blödning . Dessa blödningar kännetecknas av blod rinnande form munstycken som återfinns naturligt i kroppen, såsom öron, näsa, mun, urinrör, vagina eller anus. Med dessa blödningar, börjar blödning internt och som orsakas av sjukdom eller trauma. Detta är inte samma sak som inre blödning , dock, som hänvisar till blödningar som uppstår inne i kroppen och kan inte ses från utsidan.

gemensamma inre blödningar förekommer i artärerna, vener och kapillärer. Inre blödningar som påverkar artärerna, som ansvarar för att syrerikt blod till hjärtat, kallas arteriell blödning . Dessa blödningar är svåra att kontrollera och livshotande.

inre blödningar som påverkar nerver, som återvänder blodet till hjärtat, kallas venös blödning . Dessa typer av blödningar är lättare att kontrollera än arteriella blödningar. Samtidigt som kräver läkarvård, är venös blödning inte lika allvarlig som arteriella blödningar.

Blödning i kapillärerna kallas kapillär blödning . Kapillärerna är de minsta fartygen i kroppen. Dessa inre blödningar är lättare att kontrollera än arteriella och venösa blödningar, men långsamma typ av blödning gör dem mycket mottagliga för infektion.

Brain blödningar är en annan form av inre blödningar. Med hjärnan blödningar, kan blod samlas i områdena mellan hjärnan och dess membran eller i hjärnvävnaden. Det kan påverka en del av hjärnan eller finnas i endast en halvklotet. Om de inte behandlas korrekt och omedelbart, kan hjärnan blödningar vara dödlig eller orsaka permanenta skador.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.