Vilka är symtomen av multipel skleros?

Multipel skleros är en sjukdom som angriper nervsystemet. Det är en progressiv sjukdom, vilket innebär att den förvärras över tid. Det finns inget känt botemedel för multipel skleros, och symtomen är olika i alla lidande.

symptom av multipel skleros variera i svårighetsgrad över tiden. Den tid på att symtomen visas för varierar också. Drabbade har normalt en rad olika symptom, men kanske inte lider av alla möjliga symptom. Symptomen brukar uppträda i åldrarna 20 och 40 år.

En av de vanligaste symtomen är trötthet. Den drabbade känner sig utmattad under någon form av aktivitet. Den trötthet eller utmattning kommer inte stå i proportion till den verksamhet eller utöva.

Multipel skleros patienter kan också ha blåsa eller tarm problem. Urinering kan vara mycket vanligt, och inkontinens kan förekomma med antingen urin eller avföring. Förstoppning kan också förekomma, såsom matsmältningen kan vara långsammare än normalt.

En annan viktig symptom av multipel skleros är kognitiva problem. Patienter kan utveckla kortsiktiga minnesförlust, samt koncentrationssvårigheter och förmåga dom. Multipel skleros patienter kan lida av humörsvängningar och känsloutbrott. Det kan också finnas vissa svårigheter med inlärningsförmåga.

Vision oegentligheter annan symptom av multipel skleros. Vision kan bli suddig, och blinda fläckar kan förekomma. Det kan finnas vissa fall av dubbelseende eller täta förlust av syn-eller färg. Smärta kan förekomma bakom ögonen, och ögonen får rycka.

Kommunikation kan bli svårt, och vissa språksvårigheter kan förekomma. Den drabbade kan också uppleva muskelspasmer med täta intervall. Förlust av koordination och instabilitet är också symptom av multipel skleros, ibland åtföljda av yrsel eller svindel.

fysiska förnimmelser kan också påverkas av multipel skleros. Täta anfall av "pinnar-och-nålar" eller en stickande känsla kan förekomma. Det kan också vara förnimmelser av domningar, klåda eller sveda.

Multipel skleros visas på olika sätt i varje person. Ett angrepp kan förekomma, och då symptomen kan inte att visas igen i tio år. Vissa människor drabbas endast mycket lindriga angrepp, medan andra upplever dem ofta och de kan förvärra mycket snabbt. Symptomen beror vanligtvis på vilken typ av multipel skleros den sjuke har. Det finns fyra typer, och var och en är olika i svårighetsgrad och återkomma.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.