Vilka är fördelarna med granatäpple juice?

Granatäpplen juice är en annan av de livsmedel som nyligen bjudet för dess positiva hälsoeffekter. I några kliniska studier har granatäppeljuice visat sig vara till stor nytta, särskilt för att förebygga hjärtsjukdomar. För att börja, ett glas granatäppeljuice innehåller ca 40% av USA rekommenderat dagligt intag (RDI) av vitamin C. Det har också vitamin A, E och folsyra i god mängder.

Vidare har granatäppeljuice utmärkt antioxiderande egenskaper. Det har ungefär tre gånger mer antioxidanter ounce för uns än gör rött vin eller grönt te. Många tycker också dess rika smak, vilket gör det ett välkommet dryck.

granatäpple juice har visat sig fungera bra som ett blodförtunnande medel. Viss forskning har visat att det kan vara ett utmärkt medel för att främja blodflödet till hjärtat. Det har också visats reducera plack i artärerna, och öka det "goda" nivåer av kolesterol och samtidigt bidra lägre "onda" kolesterolet.

Det förberedande forskning visar att granatäpple juice kan vara till hjälp för att förebygga hjärtsjukdom, hjärtinfarkt och stroke. De flesta läkare är snabba att påpeka granatäppeljuice bör bara en aspekt av en hälsosam kost och träningsprogram. Granatäpple juice ensamt skulle antagligen inte bota eller helt förhindra hjärtsjukdomar.

Någon forskning har också utvärderat antioxidant natur granatäpple juice och dess användbarhet i kampen mot vissa former av cancer. Granatäpple juice har preliminärt visat sig minska förekomsten av bröst-och hudcancer. Det har också testats och visat att bromsa tillväxten av prostatacancer hos möss.

En annan intressant studie har utvärderat granatäpple juice och artros. Granatäpple juice brukar fungera som en hämmare av enzymer som ansvarar för skada brosk. Dessa studier används extrakt av granatäpple direkt på skadad brosk. Mer forskning skulle undersöka ett orsakssamband mellan intag av granatäpple juice och minskning av brosk försämring.

Men tidigt studier av granatäpple juice tyder på att det är säkert hälsosamt att dricka. Frukten kan vara ganska kul att äta också. Det finns många granatäpple juice som finns att tillgå, många ganska högt pris på grund av hälso-vurm kring granatäpple juice. Det är troligt om fortsatta studier visar lovande hälsofördelar, flera tillverkare av granatäpple juice kommer att uppstå och hjälpa till att lindra priserna genom konkurrens.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.