Vilka är fördelarna med ett högt fiberinnehåll Diet?

Det finns många olika fördelar till att bevara eller starta en fiberrik kost. Även om du anser dig vara en frisk människa, en högre fiber diet kan vara till nytta. Inte bara en hög fiber diet stöd hos friska tarmrörelser men forskning har visat att det också sänker kolesterolet. Det finns även olika typer av fibrer som kommer att bidra till att minska risken för tjocktarmscancer.

När vi äter mat såsom frukt, grönsaker, muffins kli och spannmålsprodukter tar vi fiber i kroppen. Fiber är en komplex kolhydrat som inte kokas. Den kan inte heller tas upp i vårt blod. Den fiber i våra livsmedel kommer från växter. Det finns två olika typer, olösliga och lösliga fibrer.

lösliga fibrer, som dess namn antyder, fiber som löser sig i vatten. Lösliga fibrer är den typ som är tänkt att sänka kolesterolvärdet. Vi kan få lösliga fibrer genom att äta havregryn, korn, citrusfrukter och torkade bönor. Att ha en hög fiber diet som innehåller lösliga fibrer är tänkt att hjälpa till med viktminskning. Detta beror på att efter att ha ätit livsmedel som innehåller dessa fibrer kommer du att bli kvar mättnadskänsla för en större tid.

Olöslig fiber omfattar skinn av grönsaker och även vetekli. Det är mer känd som grovfoder. Fördelen med bland annat grovfoder till en fiberrik kost är att det bidrar till att förebygga tjocktarmscancer. Olösliga fiber har också visat stora fördelar när det gäller att förebygga tarmfickor.

Nya medicinska studier har visat att en fiberrik kost även kan vara särskilt fördelaktigt för människor som lider av diabetes. Diabetiker som omfattar minst 50 gram fibrer i kosten har sänkt sin glukosnivåer med minst 10%. Diabetiker som lagt till denna mycket fibrer visar också en markant minskning av insulinnivån i blodet.

En hög fiber diet har också visats vara fördelaktiga för dem som lider av halsbränna. En av fem amerikaner lider av halsbränna och det kan ibland leda till sår och i extrema fall, cancer i matstrupen. Hälsoexperter nu råda en hög fiber, låg fetthalt kost för att förebygga halsbränna.

Även om en hög fiber diet kan förebygga många klagomål, såsom colon irritabile, för mycket fibrer är lika illa som för lite. Det rekommenderas att man håller sig till 20 till 35 gram per dag. Inklusive för mycket fibrer i din diet kan leda till diarré och uppblåsthet. Hålla sig till det rekommenderade beloppet bör hjälpa till att stoppa dessa problem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.