Vilka är effekterna av rökning på huden?

Om du har bestämt dig att börja röka för att se glamorös eller äldre, kanske du vill tänka den positionen. De negativa effekterna av rökning på huden kommer att få dig att se äldre, särskilt om du röker under en längre tid. Om några år kommer du förmodligen se äldre ut än din rökfria kamrater, och effekterna av rökning på huden kommer att fortsätta att ålder dig, och skapar hudproblem.

Rökare som har rökt under längre tid än tio år kan märka det som kallas rökare ansikte, en av de negativa effekterna av rökning på huden. I rökare ansikte, först ett villkor som beskrivs i 1985, flera variabler är vanliga. Hud kan ta på en röd, grå eller gulaktiga rösterna. Rynkor runt ögonen och munnen blir framträdande, och huden kan vara torr eller flagnande. Torra eller nariga läppar är en annan effekt av rökning på huden.

Bortsett från det uppenbara skäl till att inte röka (lungcancer, emfysem, hjärtsjukdomar), finns det några skäl till varför rökning är riskabelt ur ett utseende ståndpunkt. För det första är en av effekterna av rökning på huden att rökningen minskar på produktionen av kollagen, en ytterst värdefull kemikalien som produceras av kroppen som hjälper huden att se yngre. När kollagen utbudet minskar rynkor form och huden förlorar sin elasticitet.

effekterna av rökning på huden är märkbara, eftersom rökning minskar den mängd syre som levereras till huden. Syre är en av de mest användbara molekyler för att främja huden läkning. När mindre syre tillförs huden, huden är större risk att bli skadad är lätt ärrad, och är mer sårbara för andra åldrande faktorer som solskador.

annan av effekterna av rökning på huden är dess utarmning av vitamin A och C. Vitamin A är viktigt för hud självreparerande. C-vitamin är en antioxidant och även hjälper oss att bättre absorbera järn. Många rökare visar tecken på anemi som ofta visar sig i torra, fjällning eller spruckna läppar. Rökning kan torka kroppen också beröva huden som behövs fukt.

Rökning kan påverka hudens lager, i huvudsak leder till tunnare hud. Detta kan öka risken att utveckla hudcancer, oftast, skivepitelcancer. Även denna form av hudcancer vanligtvis inte sprider sig till andra delar av kroppen, kan det skapa djupa skåror när cancer tas bort, eftersom de ofta sjunka djupt in i hudens lager, vilket kräver avskaffandet av flera under lager av hud.

Om du tror att du kan bli av med effekterna av rökning på huden med hjälp av plastikkirurgi kan du otur i denna mening. Många plastikkirurger kommer inte elektiv plastikkirurgiska ingrepp på rökare, eftersom den minskade syretillförseln till huden kan betyda mer ärrbildning, längre läkningstiden och ökad förekomst av infektioner. Om du fortsätter att röka, kanske du inte kan reparera effekterna av rökning på huden, och om du inte har kirurgi och samtidigt fortsätta att röka nöjd med resultatet kan minska. Vidare, för all kirurgi, läkningstiden brukar nästan fördubblas om du är rökare.

Med tanke på de negativa effekterna av rökning på huden, kanske du vill tänka på innan du tänder cigaretten hur glamoröst du titta i tio eller tjugo år. Även effekt på utseende är underordnad livshotande aspekterna av rökning är det ingen tvekan om att rökning kommer att förändra ditt utseende på ett sätt som inte kommer att anses attraktiv eller uppskattad. Plocka upp som rök idag för att se äldre kan ha du efter äldre för livet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.