Vilka är de vanligaste sömnproblem?

De vanligaste typerna av sömnproblem innebära svårigheter att somna eller vaknar när han försökte sova. Om en sömn problem uppstår och är ett bestående problem, hjälp från en läkare bör eftersträvas. Regelbundna rörelseförmågan i extremiteterna störning (PLMD), restless legs syndrome (RLS), sömnstörningar och sömnapné är några vanliga sömnproblem.

sömnapné kräver behandling av läkare, som en person som har det kan sluta andas hundratals gånger under sömnen. Hindrande och centrala är de två typer av sömnapné och obstruktiv typ är den vanligaste. Sömnapné beror på stopp i luftvägarna och den förekommer i intervaller under sömnen. Central sömnapné orsakas av att hjärnans underlåtenhet att skicka rätt budskap till andningsorganen att skapa stadig andning. Det är möjligt för en person med obstruktiv sömnapné också ha en central typ.

sömnapné är en av de vanligaste typerna av sömnproblem att en person kanske inte vet att han eller hon har, men en säng partner att märka. De viktigaste symptomen på sömnapné är kippar efter andan eller göra frustande ljud. Eftersom luftvägarna blockeras, ytlig snarare än djupt andetag och snarkning inträffar. En person med sömnapné kan känna dig dåsig och trött under dagen.

Insomnia är en oförmåga att somna och det är en av de vanligaste sömnproblem, eftersom nästan alla kommer att uppleva det någon gång i hans eller hennes liv. Om sömnlöshet blir kronisk eller långvarig, är det viktigt att uppsöka läkare och inte förlita sig på sömntabletter. Medan sömntabletter, eller läkemedel som tas för att hjälpa en person att somna, kan bidra till sömnlöshet på kort sikt kan droger blir lätt beroendeframkallande, så extrem försiktighet måste iakttas. Naturliga metoder för att framkalla sömn är ofta bäst. Begränsa koffein och alkohol på kvällarna kan hjälpa, liksom avslappnande innan sängen eller tar varma bad.

restless legs (RLS) är en sömnstörning som anses ha en genetisk orsak. Benen flytta under sömnen och en person med sjukdomen kan vakna flera gånger under natten på grund av ryckningar benmusklerna eller en lust att stiga upp och gå runt. Att hålla en regelbunden sömn schema kan bidra till att minska sömnproblem orsakade av RLS, samt de återkommande rörelseförmågan i extremiteterna sjukdom (PLMD). Benkramper liksom stickande eller krypande känsla kan uppstå i både RLS och PLMD sömnproblem. PLMD kan också påverka händer och armar och dessa delar kan pirra eller flytta under sömnen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.