Vilka är de vanligaste Elbow problem?

Många människor kommer att påverkas av armbågen problem någon gång i sitt liv. Obehag i armbågen kan ske av olika skäl. De vanligaste problemen är skada, stukningar och frakturer. Andra vanliga problem är artrit, bursit, tennisarmbåge och golfare armbåge. Symtom på dessa problem i allmänhet smärta, domningar, stickningar och svullnad.

Om armbågen blir överutnyttjas, kan skador resultat. En armbåge skada kan förekomma från kontinuerligt upprepa en aktivitet eller överdriva en verksamhet på en gång. Överanvända en armbåge kan leda till andra problem. Dessa ytterligare gemensamma problem ofta med en vrickning eller en fraktur.

En armbåge vrickning är en tår eller stretching av ett ligament. Mer än ett ledband kan skadas i en vrickning. Detta kan ske genom armbåge översträckning eller störning. Betydelsen av denna skada oftast beror på svårighetsgraden av skador på ligament.

Frakturer är en annan typ av bekanta armbåge problem. En fraktur kan förekomma när bitar av ben brott i armbågsleden. Bilolyckor, idrottsaktiviteter och faller ner är oftast några av de vanligaste orsakerna till denna typ av skada. En armbåge fraktur kan kräva en gjuten eller immobilisering. Vissa frakturer kan kräva operation.

Elbow problem kan orsaka artrit, liksom. Detta är en av de vanligaste orsakerna till armbågen smärta. Det finns vissa särskilda typer av artrit som allmänt påverkar armbågen. Dessa typer inkluderar reumatoid artrit och osteoartrit.

bursit kan vara ett ytterligare problem som kan påverka armbågen. Olecranon bursit är ett alternativt namn. Patienter med bursit kan ha ömhet och svullnad bakom armbågsleden. Detta kan vara ett resultat av konstant tryck på armbåge eller en skada.

Tennisarmbåge kan också orsaka armbåge problem. Även känd som lateral epicondylitis är detta villkor en extra främsta orsaken till armbågen smärta. Det kan orsaka inflammation i senor i yttre armbågen. Smärtan kan bli resultatet om seninflammation används för att böja handleden bakåt från handflatan. Generellt sett är lokal ömhet ett ihållande problem.

Upprepat rörelse underarmarna kan förvärra detta tillstånd. Dessa rörelser kan omfatta aktiviteter såsom fönster tvätt, med en skruvmejsel manuellt, eller slå en tennisboll med ett racket. Generellt är de flesta personer med tennisarmbåge är inte tennisspelare. Symtom på tennisarmbåge kan innefatta smärta eller ömhet i det yttre armbågen.

Golfarens armbåge är en annan armbåge problem. Detta tillstånd kallas också medial epicondylitis. Smärta kan stråla i armbågen när seninflammation används för att böja handleden framåt, mot handflatan. Verksamheter som snabbt rinna eller snodd kan förstärka denna smärta.

Stammar kan vara resultatet av en golfsving och många andra aktiviteter. Vanligtvis personer med golfare armbåge är inte golfspelare. Alla upprepningar verksamhet som orsakar en böj på handleden kan leda till detta tillstånd. Smärta i inre armbåge och ömhet är allmänna symptom.

Behandlingen kan variera från presenterade problemet och dess svårighetsgrad. Många typer av armbåge problem kan behandlas hemma. Andra problem kan behöva vård av sjukvårdspersonal. Behandlingen kan vara så liten som kall pack applikationer och vila armbågen. Mer allvarliga problem kan kräva en gjuten, mediciner recept, kortison injektioner eller sjukgymnastik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.