Vilka är de tecken på Nässpray beroende?

överanvända kemiska nässpray som är allmänt erhållas i OTC-formler kan orsaka nässpray beroende. Även om dessa sprayer fungerar mycket bra i början, tenderar de att ha en rebound-effekt, som kan uppmuntra till överanvändning av spray. När detta rebound inträffar människor behöver ytterligare besprutning för att få samma effekt, och deras trängsel faktiskt blivit värre. Svårigheter uppstår när människor överanvändning sprayningar i större mängder och långa förbi den föreslagna tids användning, och när de kan börja bli hemliga i användningen. Beroendet kan fastställas och om folk inte är fysiskt beroende, de är mentalt och kan ha svårt att sluta.

Även nässpray beroende är att inte ett beroende av kemiska ämnen är det ett beroende i sinnet. Detta är förståeligt eftersom första användningen av nässpray är oerhört effektivt. Hopp om att nå samma effektivitet nivå finns med varje spray, men den faktiska förmågan för spray att arbeta minskar ju längre den används. Ökad istället för minskade trafikstockningar innebära att vissa människor inte bara använda spray förbi den punkt effektivitet men använder det för ofta. Vanligtvis ökad trängsel i trafiken och använda sprayer på ett sätt som inte rekommenderas av tillverkaren är de första tecknen på spirande nässpray beroende.

De människor som nässpray missbruk prata om andra beroendeframkallande beteenden som bränsle. Dessa kan bestå av lagring nässpray och lämna den i hela huset eller bilen, bär den hela tiden och hålla en del i arbetet. Många människor har medvetande om att vad de gör är fel eller osäkra och detta kan leda till att dölja beteendet från andra människor. Folk kan huvud till ett badrum för att använda nässpray på jobbet eller hemma, till exempel så att andra inte märker. Några som har drabbats sitt missbruk även berätta historier om hur de medvetet handlat på olika apotek eller butiker för att köpa nässpray, så att ingen skulle märka sina inköp det i överskott.

En av problem med nässpray beroende är att fortsatt användning gör överbelastning värre, och människor kan ha särskild svårighet på natten med trängsel och efter nasal drip som gör det svårt att sova. Problemet behöver verkligen ska hanteras genom att sluta, men folk skulle behöva medicinskt stöd. Läkare har sett denna missbruk ett mycket, och vanliga kursen är att ge läkemedel som hjälper rensa överbelastning, och se till att personen gör sig av med alla nässpray, så att de inte användas igen. Få igenom de första dagarna av övergångar i nässpray är svårt och obehagligt. Men många framgångsrikt behandlats i ett par veckor, men det kan ta längre tid att bryta den mentala vana, och om de har underliggande nasal villkor som först startade nässpray användning, kan dessa få medicinsk behandling också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.