Vilka är de olika typerna av vattenfilter?

Smak är en viktig känsla, signalering när det kan vara ett problem. De flesta kranvatten är väl renas lokalt reningsverk, kan vissa föroreningar fortfarande hitta sin väg in i ditt glas. Olika årstider kan också skriva vatten med en obehaglig lukt som kan påverka smaken. Det är av detta skäl, och andra, som du kan välja att investera i lite vatten filter. Du hittar ett stort utbud tillgängligt-från kruka vatten filter, som fäster på din blandare, till vatten filter installerat i din VVS. Det är viktigt att förstå hur de fungerar att välja rätt en för din familj.

Kol-baserade vattenfilter kanske är de vanligaste. Dessa filter kallas också granulat aktivt kol filter. De är pålitliga, ekonomiska, och om de bär en micron nivå 1 eller mindre, kommer att filtrera bort de flesta dödliga föroreningar som Cryptosporidium och Guardia. De är också effektiva i deodorizing vatten. Carbon vattenfilter är mindre effektiva över tiden. Eftersom kolfilter kan samla oönskade föroreningar och skräp, som skräp försämrar smaken på vatten kan förändras. Det är viktigt att byta filter regelbundet för att förhindra att det byggs upp av dålig lukt.

Keramiskt vattenfilter fungerar i stort som kol-baserade vattenfilter. I stället för kol eller kol, keramiska filter använda vad som kallas kiselgur. Kiselgur är ett fossilt ämne som består av mikroskopiska kisel skal av en alger kallade kiselalger. På grund av förekomsten av nano-silver i skalen är vissa keramiska vattenfilter dimensionerade för 0,22 mikrometer. Det är av denna anledning som keramiska vattenfilter anses vara säkra från bakterier.

Omvänd osmos utvecklades ursprungligen för ubåtar och är en mycket effekt vattenfilter. Den största nackdelen är att det kan vara mycket långsam. Det är i grunden en separation som använder tryck för att föra vattnet genom ett membran, med föroreningar inte kan passera genom membranet. Även om denna process skapades för avsaltning eller ta bort salt från saltvatten, har den använts för nästan fyra decennier på filtrering sötvatten.

Bärbara vatten filter finns också tillgängliga. De flesta bärbara vatten filter som kan byggas in i en återanvändningsbar vattenflaska, är keramiska vattenfilter. Detta är bra för resenärer som kanske inte har tillgång till andra källor till rent vatten. Bärbar vattenfilter behöver ändras regelbundet för att upprätthålla deras effektivitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.