Vilka är de olika typerna av värmedynor?

värmedynor används för att utlösa reflex fysiska reaktioner som minskar smärta, slappna av spända muskler, och kontroll muskelkramper. Tillämpa ytliga värme till huden ökar lokala blodflödet vilket minskar stelhet, och det stimulerar också thermoreceptors. Thermoreceptors är kroppens temperatur svarat och de blockerar smärta sändare innan de når hjärnan. Det finns flera typer av värmedynor, inklusive mikrovågsugn, kemiska, vatten och el.

mikrovågsugnsbruk värmedynor allmänhet är tillverkade av flanell tyg och någon typ av korn som ris, korn, bovete skrov eller vete . Dessa värmedynor kan köpas i en butik eller göras hemma av sy tyget stängd efter att föra in säden. Detta gör dem till en av de mest bekväma alternativ runt. Placera bara fyllt uppvärmning påsen i mikron i en till tre minuter, och de är redo för användning.

Kemisk värmedynor anställa ett ämne såsom natriumacetat som reagerar när en bit metall inbäddade i supersaturated kemiska trycks in. Detta initierar en kristallisation som resulterar i omedelbar värme. Dessa block kan återanvändas genom att koka kudden i vatten, sedan låter den anta rumstemperatur igen. Denna nya mättade vätskan och KONTANTER det för kristallisation börja när metallen pjäs är åter trycks in.

Varmt vatten flaskor har varit i bruk längre än någon av de andra alternativen värmedynan. Dessa är gjorda av gummi och har en propp som gör att varmt vatten för att hällas i och förseglas. Alla typer av tyg kan användas för att göra varmvatten flaska täcker, och även om elektriska och kemiska värmedynor har kommit ikapp den översta positionerna på popularitet listor, många väljer fortfarande för varmt vatten flaskor. De är ett av de säkraste sätten att tillämpa värme och användare gör mysiga täcker med stickade tyger, fleece, och till och med fuskpäls.

Elektriska värmedynor är ett populärt alternativ. Dessa värmedynor är tillverkade av ett robust material som rymmer en inre spolen som värms upp när dynan är ansluten till ett eluttag. De har ofta ett avtagbart, tvättbart tyg täcker. Fördelen med en elektrisk värmedyna är dess förmåga att producera en enhetlig mängd värme genom hela plattan. Nackdelen är att de har samband med brännskador och andra skador och måste användas med försiktighet.

Endast godkända värmedynor kan användas av vårdpersonal för att behandla patienter. En särskild "medicinsk användning" beteckning krävs på grund av oavsiktlig brännskador och skada av patienter som inte kan känna av förändringar i temperatur, eller inte kan kommunicera att huden blir för varm. Dessa värmedynor måste ha mer än en typ av sensor för att styra el som genereras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.