Vilka är de olika typerna av bråck reparation?

Även om det vore underbart om det fanns många typer av optioner bråck reparation, är operation för närvarande den enda val. Det finns några bindningar och bråckband en person kan bära inför operation, men dessa saker bara tjänar till att hålla ett bråck tillbaka och hjälpa till att förhindra att den försämras. De egentligen inte reparera bråck.

Det finns två typer av insatser som används för bråck reparation. Den ena typen kallas öppen kirurgi, och det anses vara den mest invasiva. För denna operation, rengör läkaren området runt bråck och skapar sedan ett snitt i närheten. Den säck som innehåller herniated vävnaden då öppnas och vävnaden skjutas på plats. Läkaren börjar sedan att sy den försvagade vävnaden som tillät bråck att bilda, och han kan använda syntetiska nät för att förstärka området innan du stänger snittet.

Den andra typen av bråck kallas laparoskopisk kirurgi. För denna typ av kirurgi, är två till fem små snitt görs i närheten av herniated vävnad. Sedan kallas en liten omfattning med en bifogad liten kamera, en laparoskop, sätts in i patientens kropp via ett av de små fördjupningarna. Detta gör det möjligt för läkare att se bråck. Instrument sedan in genom den andra snitt, och läkaren fyller i resten av bråck reparation på liknande sätt till den öppna kirurgiska tekniken.

Oavsett vilken typ av bråck reparation används någon form av anestesi är nödvändiga för att hindra patienten från att känna smärta under förfarandet. En typ av anestesi kallas narkos, det innebär att använda ett bedövningsmedel för att göra patienten medvetslös under hela operationen. Lokalbedövning är ett alternativ som bedövar området precis runt bråck. Ibland epidurals och spinal kranar används också, och båda dessa hindrar patienten från att känna smärta över en större del av hans kropp. De föredragna anestesi ett bråck reparation kirurgi kan väljas på en bedömning från fall till fall basis, beroende på hälsa och preferenser patienten och utvärdering av sin läkare.

Som med alla operationer tar en patient på vissa risker i samband med godkännandet genomgå bråck reparation, är det möjligt för komplikationer att uppstå under eller efter operationen. Exempelvis kan blodproppar utvecklas i lungorna, eller en person kan utveckla en infektion i sitt snitt. Vissa personer kan också ha obehagliga eller skadliga reaktioner på anestesi. Dessutom kan ett bråck bli strangulated, vilket är en farlig medicinsk situation. Av detta skäl rekommenderar många läkare reparera bråck, även när patienten inte upplever obehagliga symtom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.