Vilka är de olika typerna av Hårborttagning?

önskan att ta bort oönskat hår från kroppen finns i både män och kvinnor, men det är oftast kvinnor som vill ta bort de håret från deras kroppar, vilket får dem att söka de enklaste och mest bestående metod för hårborttagning. Rakning, den mest traditionella metoden för hårborttagning, är ofta en störning på grund av oönskat hår tillbaka mycket snabbt. Rakhyveln kan också vara ovänlig till svåråtkomliga platser som armhålorna. Den kommersiella marknaden har reagerat på önskan om att förenkla metoder för hårborttagning genom att komma med många alternativ till rakning.

hårborttagningsmedel, som krämer eller lösningar, är en metod för hårborttagning som kan vara mycket lättare än rakning. Hårborttagningsmedel innehålla kemikalier som tioglykolsyra att arbetet med att lösa upp håret på hudens yta. Om inte en person som har mycket känslig hud, denna metod för hårborttagning har en fördel jämfört med rakning, eftersom den inte irriterar huden eller risk skär som en rakkniv gör. Hårborttagning med hårborttagningsmedel varar lika länge som rakning, från en till fyra dagar, innan håret växer ut igen.

Vaxning har en mer långvarig effekt än rakning eller hårborttagningsmedel, eftersom den tar bort hår vid basen av hårsäcken snarare än på hudens yta. Denna metod för hårborttagning varar ungefär fyra till åtta veckor innan håret växer ut igen och processen måste upprepas. Vaxning ger också huden mjukare och hår återväxten är oftast finare. Hårborttagning vaxer kan utföras hemma eller på ett spa och finns i många varianter. Vaxer kan utformas som skall tillämpas varm, varm eller kall, eller med hjälp av pre-vaxat papper remsor.

Elektrolys är en hårborttagning teknik som är touted som permanent. Med hjälp av en speciellt ut nål utsätter elektrolys hårsäckarna att en elektrisk ström som dödar håret producerande cellen. Denna metod för hårborttagning är inte alltid permanent, men eftersom nya hår celler ibland för att ersätta de döda follikeln.

Laser hårborttagning är den mest permanent effektiva metoden för hårborttagning, även om det tenderar att bli mycket dyrt. Proceduren utförs av antingen en läkare eller en salong som är licensierade att använda laser instrumentet. Förfarandet används en laserstråle som permanent skadar hårsäcken, vilket resulterar i permanent hårborttagning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.