Vilka är de olika Vulvodynia symptom?

Vulvodynia är ett kroniskt smärtsyndrom som påverkar de kvinnliga könsorganen. Det är en catch-all sjukdom, med hänvisning till någon smärta i vulva som inte kan förklaras av infektion eller hudsjukdom. Vulvodynia symtom är några symptom som tyder på obehag eller smärta i vulva regionen. Vulvodynia symtom är brännande och stickande känsla samt irritation och råhet.

Det finns två huvudsakliga typer av vulvodynia: Dysesthetic Vulvodynia och vulva vestibulit syndrom. Dysesthetic Vulvodynia symtom är en smärta som sprider hela vulva regionen. Denna smärta kan påverka klitoris och mellangården, liksom Mons pubis och lårens insida. Denna smärta kan vara antingen konstant eller intermittent, utan är beroende av någon beröring eller tryck. Denna typ av vulvodynia symptom kan också innefatta inflammerad vävnad, men det är inte alltid närvarande.

vulva vestibulit syndrom kännetecknas av smärta när slidöppningen vidrörs eller har tryck som det. Kvinnor som har vulva vestibulit syndrom kan uppleva intensiv smärta vid samlag, medan du använder tamponger, eller samtidigt bär åtsittande kläder. Ridhästar, kan cyklar eller motorcyklar också vara smärtsamt för kvinnor som lider av denna typ av vulvodynia. Deras vaginal öppningar kommer oftast röd eller inflammerad.

Orsakerna till vulvodynia är okända. Vissa forskare tror att vulvodynia orsakas av en skada, irritation eller skador på vulva nerverna. Det kan också orsakas av en ökad känslighet för jästsvamp som förekommer naturligt i vulva, eller en allergisk reaktion på andra irriterande ämnen. Det finns inga belägg för att vulvodynia är en sexuellt överförbar sjukdom eller orsaken till en infektion.

Eftersom vulvodynia är en catchall skick, vårdpersonal diagnostisera den genom att utesluta andra vanliga villkor. Läkaren kommer att se över patientens sjukdomshistoria och gör en fullständig vaginal och vulva undersökning. Patienten kommer att testas för sexuellt överförbara sjukdomar, infektioner, och hudåkommor. Patienten kan också genomgå en biopsi av alla misstänkta hud, eller en kolposkopi, ett förfarande där läkaren får förstorade bilder av vaginal systemet.

Vulvodynia behandling varierar med varje patient, men utan kunskap orsaken-mycket få patienter botas. Därför är behandlingen inriktad på att lindra vulvodynia symptom, jämfört med bota sjukdomen. Läkemedelsbehandling alternativen finns antihistaminer, lokalbedövningsmedel eller antiinflammatoriska. Interferon injektioner, antidepressiva och anti-krampframkallande kan också rekommenderas att vulvodynia patienter. Patienter med vulva vestibulit syndrom kan även behandlas med vissa kirurgiska alternativ.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.