Vilka är de olika Metotrexat effekter?

Metotrexat är ett läkemedel som får säljas under varumärket Rheumatrex ®. Den har mycket positiva resultat för de förhållanden som föreskrivs, men den har också en mängd mindre biverkningar och en del mycket allvarliga sådana, som i vissa fall kan orsaka dödsfall. Eftersom metotrexat effekter är potentiellt farlig, är det endast föreskrivs under vissa omständigheter och när medicineringen anses ha större potential fördelar än risker för den person som det.

Positivt metotrexat effekter är att det dramatiskt kan förbättra tillstånd som reumatoid artrit, psoriasis, lupus, och vissa former av cancer. Det bidrar till att fördröja tillväxten av celler i de tidigare tre förhållanden som kan bränsle inflammation och göra dessa sjukdomar värre. Med cancer kan orsaka cancer celler för att bromsa tillväxten. Det kan även orsaka missfall, och ibland används för detta ändamål, särskilt om ektopisk graviditet är närvarande och kirurgi är inte ett bra alternativ.

Metotrexat effekter är många och vissa kan vara allvarliga. Det är viktigt att folk låter sina läkare veta direkt när biverkningar inträffar. Många har betydande illamående och /eller kräkningar, och de utvecklar munsår. Andra metotrexat effekter halsont eller diarré, svart avföring (som visar blödning), stor smärta i ben eller leder, förändringar i hudens färg, passage av mörkare färgad urin, och svullna körtlar. Andra biverkningar som kan vara mycket allvarligt omfatta med plötslig bröstsmärta, andningssvårigheter eller hosta, och uppleva plötsliga ändringar av syn, mental förvirring,

arytmier (förändringar i hjärtslag), eller beslag.

Vissa människor kan få allergiska reaktioner på denna medicin. Svullna läppar, tunga eller mun, svårigheter att svälja, och förekomsten av hudutslag, nässelfeber och /eller totalt klåda skulle kunna tyda på detta. Allergi är ett hot mot liv och kräver akut medicinsk vård.

Medan metotrexat effekter behandla vissa sjukdomar, det finns vissa människor som inte kan ta medicinen på grund av andra förhållanden. De som är gravid, planerar att bli gravid, eller planerar att få någon gravid behöver inte ta detta läkemedel under minst tre månader och eventuellt längre innan påfrestande för graviditet. Läkemedlet är kopplat till att orsaka fosterdöd och flera fostret och modern eller fadern kan vidarebefordra missbildningar till ett nybildade barn. Ammande kvinnor bör också undvika denna medicin, eftersom barn kommer således att utsättas för det med potentiellt farliga resultat.

Andra människor som kan uppleva mycket negativa metotrexat effekter inkluderar dem som har nedsatt njurfunktion eller sjukdom, sår eller många virusinfektioner. Läkemedlet kan vara försökte en gång människor har återhämtat sig helt från ett virus eller ett skott som utsätter personer för ett levande virus. Intag av andra läkemedel kan också vara problematiskt att folk skall lämna in till sin läkare en fullständig förteckning över aktuella föreskrifter och OTC-medicin eller ört de tar.

När läkemedel har så hög profil för biverkningar är det ofta skrämmande att överväga att vidta dem. Det bör fastställas att veta om dessa hjälper människor att väga risker och fördelar och ta upp problem med någon läkare. Det är väl känt att trots de potentiellt negativa metotrexat effekter, är det en levande spara drog under vissa omständigheter eller bidrar till att gripa kroppen som skadar loppet av mycket allvarliga sjukdomar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.