Vilka är de mekanik muskelrörlighet?

muskelrörelser är ett biologiskt fenomen som först relativt nyligen kommit att förstås fullt ut av forskarna. En mycket komplicerad kedja av händelser, många äger rum på en molekylär nivå, vilket medför muskelrörelser. Det finns olika typer av muskler i kroppen, men endast skelettmuskulatur-de muskler som rör sig skelett och leder-kontrolleras frivilligt. Muskler som styr blodcirkulationen och vissa funktioner orgel röra sig utan vår kontroll, och ofta utan att vi någonsin märker det.

Skelettmuskulatur består av långa, smala celler som också kallas muskelfibrer. Varje mikroskopiska muskelfiberstrukturen innehåller de mekanismer som krävs för att orsaka muskelrörelser i liten skala. Blodkärl och nervceller finns i och omkring stuvat grupper av muskelfibrer, och de ger den energi och nerv information som behövs för att flytta muskeln.

Varje muskelfiberstrukturen själv är en bunt av mindre enheter som kallas myofibrils, där muskelrörelser ifrån. Inuti varje myofibril är trådar eller trådar består av två olika proteiner som kallas aktin och myosin. Dessa protein trådar är förankrat i struktur myofibril och ligger parallellt med varandra. När åtgärdas av en nervimpuls, filament proteinet slå sig förbi varandra, som årorna i en roddbåt i vatten.

protein trådar kan göra detta genom att använda kemisk energi från en förening som kallas adenosintrifosfat (ATP). ATP är en av de mer väsentliga kemikalier i kroppen. Det möjliggör driften av varje muskel, även hjärtat och mellangärdet, och livet skulle omedelbart upphöra utan den.

När myosin och filament aktin gå förbi varandra från ett avslappnat tillstånd, att muskelfiberstrukturen som helhet kontrakt. När alla celler i en muskel kontrakt i samma riktning, flyttar muskeln benet den är ansluten till i den riktningen. Omvänt, när muskelfibrerna sedan koppla av, muskeln som helhet slappnar också. Det finns andra, mycket komplexa kemiska reaktioner som uppträder, med kalcium och andra element som stöd vid övergången muskelsammandragningar på och av, men mekanik muskelrörlighet utförs av proteinet trådar.

Muskler ofta är grupperade i par, där en sammandragning av en muskel flyttar ett ben ett visst sätt, och en kontraktion av de andra muskel flyttar den motsatta sätt. Detta är fallet med biceps och triceps muskler på överarmen. När en impuls ges av det centrala nervsystemet att ingå avtal biceps, en motsvarande impuls uppstår att lätta på triceps, och vice versa. Dessa samtidiga impulser är nödvändiga för att möjliggöra fri rörlighet i båda riktningarna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.