Vilka är de hälsosamma effekterna av Hibiscus te?

Hibiscus te är gjort av en Hibiscus blomma, som växer naturligt i subtropiska och tropiska områden över hela världen. Detta te innehåller antioxidanter, vitamin C, och tros ge flera hälsofördelar, till framför allt förmågan lägre blodtryck. Andra fördelar är att sänka kolesterolet, bekämpa fria radikaler och stärker immunförsvaret. Används som ett läkemedel te i Asien, Afrika och Västindien i flera år, är fördelarna med hibiskus te nu utforskas i många andra delar av världen. Läkare i USA har börjat preliminära medicinska försök att testa te förmåga att kontrollera blodtrycket.

Mörkrött, torkad hibiskus kronblad används för att göra te, vilket ger den en djupröd färg och lätt syrlig smak. Kronbladen är doppats i kokande vatten, då en sötningsmedlet är till, såsom honung torkad eller frukt. Te är ansträngda och filtreras, varefter den kyls innan det dricks. Hot hibiskus te är god också, men te är också känt som en naturlig kylvätska, så många människor njuta av det iskallt under varma temperaturer. Kronbladen kan åter genomsyrad tills den mörkröda färgen börjar blekna, men det är denna färg som anger en hälsosam mängd antioxidanter, så den mörkare desto bättre.

antioxidanter som finns i denna röd blomma kallas antocyaniner. Dessa antioxidanter tros att bromsa tillväxten av pre-cancerceller genom att skydda mot de negativa effekterna av oxidation process som sker på cellnivå i alla organ. Även oxidation är en normal kemisk reaktion ger detta cellfunktioner två elektroner att falla isär, så två syreradikaler är frigående om. Ibland kan dessa fria radikaler skada friska celler som sedan utvecklas till cancer. Antioxidanter är nödvändiga för att utgöra ett hinder för detta syfte och hibiskus te ger en hälsosam dos av dessa cancer kämpar immunitet boosters.

Förutom att kontrollera blodtrycket, stärka immunförsvaret och skydda mot cellulär skada, hibiskus te kan också minska kolesterol genom att utvidga blodkärlen. Plus innehåller hibiskus te en enzymhämmare som hämmar produktionen av amylas, vilket är ett enzym som bryter ned socker och stärkelse. Det betyder att dricka en kopp hibiskus te efter att ha ätit kan minska absorptionen av kolhydrater och därmed främja viktminskning. Det har också föreslagits att hibiskus te kan förebygga urinvägsinfektioner och förstoppning. I alla, hibiskus te är en utmärkt dryck val som man tror att förbättra många delar av hälsa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.