Vilka är de bästa sätten för att minska stress?

Stress är en del av allas liv, men ibland kan det vara ett hinder när man försöker åstadkomma något. Minska stress kan tyckas omöjligt, men du kan ta några små steg för att göra ditt liv enklare. Det är också viktigt att minska stressen i ditt liv så mycket som möjligt av hälsoskäl.

Ett viktigt första steg för att minska stress är att fastställa vad de underliggande orsakerna till din stress är. Är du betonade på jobbet, hemma eller till och med på pendla till arbetet? Är du stressad över viktökning, eller försöker få dina barn ut genom dörren till skolan på morgonen, eller försöka och misslyckas med att få allt gjort i slutet av dagen? Vad som helst, oavsett hur obetydliga eller hur stora, kan vara en orsak till stress och minska ner på problemet kan ofta börja se till att du mår bättre.

När du har fastställt orsaken eller orsakerna till din stress, kan du börja minska stress. Detta är några allmänna tips att en del har funnit bra, du kan prova dem alla eller bara ett fåtal. Ett bra tips för att minska stress är att planera för framtiden. Till exempel, om du vet på morgonen är en stressig tid i ditt hem, eftersom alla försöker rusa ut genom dörren, kan du få några saker färdiga kvällen innan. Luncher kan göras i förväg, kläder för i morgon kan plockas ut och alla nycklar eller viktiga papper kan placeras genom ytterdörren.

Om möjligt, att få upp ett par minuter tidigare kan göra stor skillnad. Även om den tid du får kanske inte mycket, din uppfattning ändras och du kommer att känna som om du har mycket mer tid. Det är också viktigt att få tillräckligt med sömn, dock så går till sängs i rimlig tid är viktigt. Snarare än att låta stressande tankar går genom huvudet hela natten och håller dig vaken, göra en lista innan du går till sängs och få saker av dig.

Motion, yoga och meditation är bra stress relievers. Gör dags att ta ett avkopplande bad i slutet av en svår dag, eller ta en kort promenad om du inte har tid att komma i ett helt träningspass. Vissa tycker att skrivandet i en tidskrift lindrar stress. Göra tid för kul med vänner och familj är också viktigt, men känn dig fri att säga nej om du inte har tid. Skära ner på koffein och socker kan också bidra till att minska stress och hjälpa dig att få friskare. Nyckeln till att minska stress är realistisk bedömning ditt liv och bestämma vad som fungerar bäst för dig och hur du bäst kan hantera din tid och ansvar-varje persons metod kan vara olika, och det är normalt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.