Vilka är de bästa sätten att medföra en ökad fertilitet?

Ofta när folk som på väg att få ett barn, särskilt senare i livet, upptäcker de att det är mycket svårare än de väntat. Detta är ofta att de har en nedsatt fertilitet, för någon av flera skäl. Detta innebär inte nödvändigtvis de inte kan få barn, bara att det kräver lite mer ansträngning. Lyckligtvis har mycket forskning gjorts på hur man kan öka fertiliteten, och behandlingar finns, allt från läkemedel och förfaranden för att öka fertiliteten, till livsstil skift, till naturläkemedel.

En av de vanligaste fertilitetsproblem är problem med ägglossningen, och så livsstilsförändringar som minskar risken för ovulatoriska störningar kan hjälpa enormt när man försöker öka fertiliteten. Kost är en viktig bidragsgivare, och så ändrar din kost kan vara en av de enklaste sätten att öka fertiliteten. Även om det kan ta viss tid att helt flytta din kost till mer hälsosamma mönster, i det långa loppet är tenderar att vara lättare än kostsamma läkemedel eller förfaranden för de flesta. Naturligtvis fungerar helt enkelt flytta kost inte för alla människor, men det bidra till att öka fertiliteten för många människor.

Att äta mycket fibrer, speciellt fullkorn, grönsaker och frukt är ett bra första steg. Att minska mängden raffinerade kolhydrater som vitt ris och vitt bröd, och ta bort överskott av socker från kosten är en annan bra sätt att öka fertiliteten. Att övergå från animaliska proteiner till vegetabiliskt protein så mycket som möjligt verkar också hjälpa. Klippa ut transfetter helt verkar vara kopplade till bördighet, och många människor lägger en multivitamin för att se de får all sin nödvändiga vitaminer och mineraler. Totalt sett se till att du är på en hälsosam vikt, vad det nu kan vara för din kropp, om nödvändigt, undvika att bli antingen för tung eller för ljus.

plocka ut saker som koffein, alkohol och xenoestrogens har alla kopplats reducerar fertiliteten hos både män och kvinnor. Faktum är att alkohol minskar fertiliteten med upp till 50%, då kan även en kopp kaffe. Lägga till vissa viktiga mineraler och vitaminer kan också hjälpa, med särskilt fokus ges till zink, kalcium och vitaminerna D och C.

Veta när du har ägglossning kan också hjälpa till att öka fertiliteten, eller åtminstone bidra till att göra de flesta av fertilitet som redan finns där. Många par befinner sig försöker bli gravid när kvinnan inte har ägglossning, och så det finns liten eller ingen chans för henne att bli gravid. Att hålla koll på de basala kroppstemperaturen kan hjälpa dig när din kropp är på väg att släppa ett ägg, och om du håller en jämn ägglossning kalender så kommer du snart att kunna förutsäga din bästa fertilitet gånger.

Många örter är också lämpligt att öka fertiliteten, och vissa par har tur som uteslutande är beroende örter. En ört som har använts i kinesisk medicin i tusentals år är Dong Quai, som hjälper reglera östrogen nivåer. En annan är chasteberry, som stimulerar hypofysen och direkt påverkar fertiliteten. Naturligtvis, utöver traditionella växtbaserade läkemedel finns det också många västerländska fertilitetsbehandling, och det finns specialister som kan hjälpa dig ta mycket större steg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.