Vilka alternativ för bort rynkor?

män och kvinnor blir äldre förlorar huden naturligt sin spänst och blir torr och lös, vilket resulterar i rynkor. Överdriven rökning, dålig kost och överexponering för solljus kan också orsaka rynkor. Det finns många alternativ för att behandla och ta bort rynkor, inklusive receptbelagda och receptfria krämer, peeling kemiska, toxiska injektioner och plastikkirurgi. En person som är oroad över att ta bort rynkor bör rådfråga en licensierad hudläkare för att avgöra den bästa behandlingen för hans eller hennes särskilda villkor.

En av de mest använda metoderna för att ta bort rynkor är att använda en daglig aktuell grädde. Receptfria anti-rynkkrämer säljs i detaljhandeln apotek, snabbköp, skönhetssalonger, och nätbutiker. De produkter innehåller oftast små mängder A-vitamin och antioxidanter, som förment fukta och smidigt bort fina linjer och rynkor. Människor som inte ser resultat från över receptfria läkemedel höra ofta deras hudläkare om receptbelagda krämer. Receptbelagda krämer vanligtvis innehåller mycket höga halter av vitamin A, och andra mineraler bevisat effektiv på att avlägsna rynkor.

Ett annat alternativ för att bli av med rynkor är att tillämpa och att ta bort en kemisk peeling. En kemisk peeling är en sur lösning som en hudläkare gäller en persons ansikte. Den sura äter bort på de yttre lagren av huden, utsätta nyare hud under. Den underliggande huden finns normalt mindre skrynkliga, men rynkor kan återkomma ett par veckor efter behandlingen. Vissa människor väljer att genomgå rutinmässig kemisk peeling en gång varannan månad, även om många hud experter och hudläkare anser att processen skall vara något farligt.

En del personer väljer att ha sina rynkor injiceras med en koncentrerad nervgift som effektivt förlamar vissa ansiktsmuskler, hindrar dem från att teckna avtal. När musklerna inte får kontrakt, är den yttre huden sträcks, stryks ut, och slätade. Den vanligaste substansen för sådana behandlingar är en form av botulinum toxin, eller Botox ®, men även andra typer av injektioner som är mindre skadliga ständigt undersöks i kliniska prövningar. Den rynka-bort effekterna av Botox ® och liknande behandlingar slitage vanligtvis av efter cirka fyra månader.

En slutlig lösning för att ta bort rynkor är plastikkirurgi. En individ kan konsultera en plastikkirurg för att bestämma det bästa sättet att skärpa, mjuk och lyft huden genom kirurgiska ingrepp. Kirurgen utför en ansiktslyftning, som består av skär bort överflödigt löst skal, dra ansiktsservetter och hud tillsammans, och sömmar huden ihop igen. Förfarandet är mycket invasiva och kan vara ganska smärtsamt, även om det i allmänhet klarar av målet om att ta bort rynkor i många år framöver.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.