Vad kan jag göra om Örhängen orsaka utslag?

Uppleva ett utslag kan vara en smärtsam situation. När utslag ligger på örsnibben, kan smärtan vara nära bländande. Klåda örsnibbar är ofta ett resultat av någon form av inflammation som orsakas av förekomsten av ett ämne som irriterar huden på något sätt. Det finns en god chans att ämnet inte har något att göra med dina örhängen. Här är några tips på vad man gör när örhängen orsaka utslag.

En av de främsta skälen till att örhängen orsakar ett utslag är att metallen sammansättningen av örhängen skapar en allergisk reaktion. Reaktionen kan vara till bordläggning på örhängen eller till metall finns under bordläggningen. Många människor lider av nickelallergi, till exempel. Nickel används ofta som en del av formeln för bordläggning på budgeten och mitten prissatta örhängen. Det första du ska göra om du har en smittad örsnibben är att ta bort dina örhängen. Om i själva verket metallen orsakar utslag, kommer tillståndet att vara mycket lättare att behandla om du tar bort det material som skapade situationen i första hand.

Nästa försöka använda ett antiseptiskt medel på infekterade örsnibbar. Syftet är att rengöra ytan för de bakterier som kan ha samlats. När örhängen orsaka utslag, de små hål i örsnibben är särskilt känsliga för svullnad och inflammation. Rengöring porerna och behandlar den nuvarande infektionen kommer att gå en lång väg mot att åstadkomma befrielse från örsnibben klåda. Beroende på graden av hudutslag, kan dessa två steg vara allt du behöver för att genomföra en återhämtning.

Örhängen orsaka utslag eftersom det inte finns något om det material som inte instämmer i kroppen kemi. Problemet kan vara posten som örhänge, eller kan något om själva örhänget som skapar problemet. Kanske du inte har metall inlägg. Om så är fallet, innebär denna metall allergier är inte orsaken till den svullnad och smärta. Men det kan finnas metall på utformningen av smycket själv eller en av de färger som används till färg delar av konstruktionen som orsakar problemet.

Generellt om örhängen orsaka utslag, kan du spåra ursprung enkelt genom att lämna bort örhängen för ett par dagar. När utslag har klarats upp, prova att använda örhängen med icke-metall inlägg. Om de verkar vara bra, då har du identifierat ursprunget till problemet. Om inte, sluta ha örhängen med någon metall i konstruktionen. Nästan alla fall av örsnibben klåda kan spåras tillbaka till metallinnehåll på något sätt.

Men om många olika typer av örhängen orsaka utslag, kan det finnas något annat än en nickelallergi på jobbet. När till och med plast inlägg verkar orsaka problem, kan det finnas någon underliggande hälsoproblem som kommer till uttryck i form av ett utslag. I korthet kan örsnibben klåda och arg utslag inte om något händer med öronen, men är ett tecken på annan hälso-åkomma. Om du tar bort örhängen och rengör området noggrant inte leder till en minskning av smärta, uppsök omedelbart läkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.