Vad innebär ett obstetrik Residency?

Det är viktigt att notera innan vi diskuterar obstetrik uppehållstillstånd, att det finns få, om några program som inte omfattar gynekologi i deras utbildning. Således flesta bostäder vanligtvis omfattar utbildning och övning inom obstetriken, som handlar om förlossning och mor vård före, under och efter förlossningen, och praxis i gynekologi och behandlingen av kvinnor ägnat särskilt till vård i fortplantningsorganen och sjukdomar som kan påverka den. Det är mer korrekt att hänvisa till OB /GYN bostäder, men i denna artikel mindre korrekta termen i obstetrik bosatta och anställda.

Att arbeta i en bosättning program i medicin innebär att man tar extra år efter läkarexamen att specialisera sig, och i fråga om ett obstetrik uppehållstillstånd, tar det oftast fyra år att genomföra ett program. Dessa år kan vara svårt, med långa dagar och massor av ytterligare studie, men de kan också vara givande, eftersom människor som framgångsrikt avslutar program sedan kan få ombord certifieras inom deras specialitet och praktik.

Det finns få saker folk kan förvänta sig som invånare. Först kommer de att betalas ut, och detta belopp vanligtvis klättrar varje år. Pengar intjänade är inte så mycket, men det är ofta tillräckligt att leva på för en person, och lönen kan innehålla funktioner som betald semester, sjukförsäkring eller ytterligare fördelar. Under det första året, de flesta bosatta ge i första hand stöd och service till högre invånare, i själva verket kommer de vanligtvis en tredje eller fjärde år bosatt enligt en chef. Skiftarbete är vanligt, med invånare som arbetar ibland dygnet runt, eller i olika udda timmar som kan förändra. Oftast program är uppbyggda på avgångar, så att människor specialiserar sig på ett område för ett par veckor, och sedan gå vidare till arbete inom ett annat område.

Så småningom, i ett obstetrik uppehållstillstånd, är bosatta ges större ansvar och lära sig att göra mer förfaranden. Det bör noteras att även om detta inte är en "kirurgisk" specialitet i sig, OB /GYNs utför kirurgi för saker som c-avsnitt, missfall, aborter, och störningar i fortplantningsorganen. En del av den tid som invånarna spenderar lärande kommer att användas att lära sig att göra den gemensamma operationer görs i detta yrke. På frågan om abort är dilatation och skrapning (D C) lärde, eftersom det används på andra sätt, men det kan inte vara nödvändigt för en person som objekt att utföra en abort. Detta kan variera från skola och är något som människor kan höra.

Som utbildning fortsätter, växer den person i obstetrik bosatt programmet mer självsäkra och skickliga. Tredje och fjärde invånare år kan få för att utföra en massa procedurer och /eller operationer med minimal tillsyn, lämnar lågutbildade första och andra året boende att göra mer mindre förfaranden eller observera patienter i tillfrisknandet. Vissa program kräver också ett forsknings-komponenten från sina elever, och alla invånare kan arbeta på att uppfylla detta också. Det finns ytterligare specialisering som finns tillgänglig om man vill utforska området, som kan sträcka sig en hemvist i en gemenskap och sista att tre år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.