Vad finns olika typer av bröstimplantat?

Även om det finns flera versioner av bröstimplantat som varierar i storlek, textur och form, nästan alla bröstimplantat är fyllda med antingen en saltlösning eller silikon gel. Saline fyllt implantat och silikon gel-fyllda implantat är båda inneslutna i silikon gel. Trots att det finns andra typer av implantat med fyllningar såsom sojaolja, dessa två är de absolut vanligaste typerna av bröstimplantat.

Den första saltlösning fyllt bröstimplantat tillverkades i 1964 i Frankrike. Den första silikon gel-fyllt bröstimplantat har utvecklats i Texas bara några år tidigare. Under årens lopp har naturligtvis båda typerna av bröstimplantat gjorts om och förbättrats. För närvarande är saltlösning bröstimplantat som används oftare än silikon i USA. Detta har att göra med rådande hälsa restriktioner för silikonimplantat. I andra länder där sådana begränsningar inte finns, är silikonimplantat ofta prioriteras framför saltlösning bröstimplantat. Den första kvinnan som fick bröstimplantat hade hennes införas 1962. Sedan dess har tusentals kvinnor hade silikon och saltlösning bröstimplantat installerade i deras kroppar.

Kosmetiskt, är silikon bröstimplantat generellt vara bättre än saltlösning bröstimplantat. Man tror att silikongel implantat har ett mer naturligt utseende och känsla. Kvinnor med mycket lite bröstvävnad och de som har genomgått mastectomies erfarenhet ibland en porlande eller skrynkla effekt med saltlösning bröstimplantat. Däremot kan kvinnor med rikligare naturliga bröstvävnaden märker knappt skillnaden mellan saltlösning bröstimplantat och silikon bröstimplantat.

På 1990-talet, ett antal medicinska forskare studerat sambandet mellan bröstimplantat implantat och systemisk sjukdom. Många kvinnor har påstod sig ha insjuknat med neurologiska och reumatiska problem på grund av sina bröstimplantat. Många olika studier på denna och liknande band har genomförts och genomförs på ett löpande. Det finns dock ännu inte en enighet i forskarvärlden om detta ämne.

För att ta till en viss säkerhet, många plastikkirurger arbetar uteslutande med saltlösning fyllt bröstimplantat. Tills det finns avgörande bevis för att silikonimplantat inte orsakar sjukdom i inopererad patienter, är det troligt att läkare i USA kommer att fortsätta att använda saltlösning. Vissa kvinnor som är dedikerade till att ha den mest naturliga implantat möjligt väljer att resa utanför USA att genomgå en operation bröstförstoring med silikonimplantat.

Ett av de bästa sätten att välja rätt typ av bröstimplantat för kroppen är att samråda med en plastikkirurg. När din kirurg har gjort några rekommendationer, forskning tillverkarna. På så sätt kommer du att kunna lära sig mycket om design och funktion i ditt bröstimplantat innan man går under kniven.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.