Vad bör jag veta om födelsemärke borttagning?

födelsemärke bort är en kosmetisk kirurgi förfarande som ibland har den fördelen att de minskar hälsoriskerna. Först och främst bör man vara medveten om att resultaten av födelsemärke bort är permanenta och att, som med alla operationer finns det risker. Innan har någon operation, se till att diskutera alla dina alternativ, inklusive risker och fördelar med din läkare.

Det finns många olika typer av födelsemärken, och därmed olika metoder för födelsemärke bort. De flesta typer av födelsemärken utgör något hot mot sin hälsa, och många försvinner vid den tidpunkt då barnet har uppnått vuxen ålder. Telangiectatic nevus, även kallad stork bita eller lax lapp, är en ljusrosa missfärgningar på huden som oftast försvinner av det första året, medan mongoliska fläckar, blå eller mörkbrun missfärgningar, försvinna genom skolåldern. Kapillära hemangiom, eller märken jordgubb, som är röda, svullna och ojämn områden, är borta efter ålder nio i 90-95% av fallen.

hemangiom kan också vara av cavernous sort, i vilket fall de kan kvarstår in i vuxen ålder och kan bildas på inre organ. Även om de flesta hemangiom inte orsaka andra hälsoproblem, de kan vara farligt och behandlas ofta med läkemedel såsom kortikosteroider eller injektioner interferon. Hemangiom kan försämra andas om de växer i struphuvud eller vision om de växer i närheten av ögat, och de kan sår. I lindriga fall kan hemangiom tas bort med laser behandling och under allvarliga fall är kirurgiskt avlägsnande nödvändigt.

Andra födelsemärken som kvarstår i vuxen ålder ingår mullvadar eller NEVI, kaffe-grädde eller café-au-lait fläckar och port-vin fläckar. Kaffe-grädde fläckar och port-vin fläckar kan både vara ett tecken på mer allvarliga hälsoproblem, men om de kommer födelsemärke bort inte att hjälpa. Födelsemärken kan utvecklas till cancer senare i livet, men de allra flesta aldrig innebära en hälsorisk. Om en mullvad visar tecken på att cancerceller-såsom oregelbundna färg eller form-det bör tas bort av biopsi och förebygga cancer.

Mest födelsemärke bort görs för kosmetiska ändamål. De två vanligaste typerna av födelsemärke bort är laser terapi och kirurgiskt avlägsnande. Laserbehandling kan utföras i alla åldrar, och flera olika förfaranden kan vara nödvändig. Vissa människor upplever måttlig smärta under förfarandet, och ett bedövningsmedel kan administreras vid behov. Kirurgi är vanligtvis en sista utväg mot födelsemärken. Rådgör med din läkare om vilken typ av födelsemärke bort är bäst för dig eller ditt barn.

Riskerna med laser födelsemärke bort är minimala. I sällsynta fall, blödning eller krustor kan förekomma. Andra risker inkluderar blåmärken, ömhet, och missfärgning av huden, som försvinner efter läkning eller kan korrigeras med efterföljande behandlingar. Riskerna för kirurgiskt avlägsnande liknar de i samband med kirurgiska ingrepp, som blödning och ärrbildning, infektioner och allergiska reaktioner på anestesi.

Det är oerhört viktigt att följa läkarens eftervård instruktionerna efter någon form av födelsemärke bort. För ungefär sex veckor efter laser behandling, bör det behandlade området hållas borta från solen, och det är viktigt att du inte repar. Födelsemärke utvisningsförfaranden kostar $ 400-500 dollar (USD) i genomsnitt, men kostnaden kan variera beroende på ett antal faktorer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.