Vad bör jag veta om Kalorier i Sugar?

Vissa mängden socker finns i praktiskt taget alla livsmedel innehåller bearbetat och naturliga, och socker kalorier. Faktum är att i en liten tesked (4 gram) socker, finns det en häpnadsväckande 15 kalorier. I en daglig rekommenderad diet av 2. 000 kalorier kan dessa kalorier i socker lägga upp snabbt.

Det finns två typer av sockerarter: naturligt socker och tillsatt socker. Naturligt förekommande socker finns i frukt och grönsaker såsom äpplen, bananer och morötter. Tillsats av socker är vanligtvis från raffinerat socker, som vitt, brunt och pulver socker, eller majssirap fasta förekomma i livsmedel. Av de typer av socker, naturligt socker är hälsosammare för två. Socker är ofta förtäckt på etiketten ingredienser som sackaros, dextros, eller hög majssirap, liksom av andra namn, så det är viktigt att läsa etiketterna noga.

Socker också kallas en enkel kolhydrat . En frisk kropp behöver kolhydrater för att ge bränsle till energi och till stöd i hjärnans funktion. Denna enkla kolhydrater ger bränsle för energiproduktion, men är också full av tomma kalorier, eftersom det inte ger något näringsvärde. Kroppens dagliga kolhydrater krav på 130 gram kan uppfyllas med stärkelse, som är naturliga sockerarter. Dessa stärkelse, komplexa kolhydrater, är: pasta, ris, bröd, potatis och morötter. Uppenbarligen är det mer fördelaktigt att äta frukt som innehåller fibrer och andra vitaminer och mineraler, i stället för att hänge sig åt sötsaker full av tomma kalorier, som kalorier i socker.

Fetma är ofta ett resultat av en kost fylld med högt kaloriinnehåll livsmedel. Folk går upp i vikt genom att konsumera fler kalorier då kroppen kan använda. Eventuella återstående kalorier inte används för cell reparation eller energi sparas bort i kroppens fettceller för framtida bruk. Det är därför smart val av mat kommer stödet att avskaffa kalorier i en diet och hjälpa en individ att behålla sin idealvikt. På grund av kalorierna i socker, att välja ett äpple framför en söt behandla som främst socker kommer att tillhandahålla nödvändiga näringsämnen och färre kalorier.

Konstgjorda sötningsmedel, inklusive Splenda ®, lika ® och Sweet'N Låg ®, efterlikna sötma av socker utan mängden kalorier i socker och kan användas som ett alternativ. Dessa produkter är svårare för kroppen att bryta ner till bränsle, och bör därför användas med måtta.

Socker kan vara en härlig behandling används som sötningsmedel i allt från morgonkaffet till te vid sänggående men det är lastat med kalorier. En frisk kropp kan använda kalorier i socker som bränsle i måttliga mängder, men kommer att lagra överskottet, som snabbt kan bli mer tyngd. Kloka matval kommer att möjliggöra en tillfällig söt njutning utan att ge avkall kroppens allmänna hälsa och prestation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.