Vad bör jag veta om Hud Tag bort?

hud taggar, eller acrochordons, är godartade utväxter som människor ibland väljer att ta bort på grund av obehag eller irritation. Hud tag bort är en mycket grundläggande öppenvården förfarande som kan utföras på kontoret av en hudläkare eller allmänläkare, och vissa människor har framgång med att ta bort hud taggar hemma. En typisk huden tag avlägsnande är snabb och nästan smärtfritt, med en mycket kort läkningstiden.

Innan du tar bort ett skin tag, är det en god idé att kontrollera att det verkligen är ett skin tag, eftersom många utväxter kan finns på huden, och inte alla av dem är godartade. Hud-taggar i form av små lappar av hud eller klumpar av hud bifogas slanka stjälkar. De är oftast liknar normal hudfärg och ibland lite mörkare. För personer som har haft hud taggar innan, är det oftast lätt att identifiera en och behandla det hemma. Andra kanske föredrar att rådfråga en läkare och en läkare bör alltid rådfrågas om en tillväxt har en ovanlig färg, eller om det växer mycket snabbt.

På läkarmottagningen finns det flera alternativ för hud tag avlägsnande. Huden taggen kan frysas, flamberats, lasered av, klippt bort med kirurgisk sax, eller censurerade med en skalpell. I många fall är ett lokalbedövningsmedel används för att förebygga smärta under borttagningen. Om läkaren är misstänksamma mot huden tag, kan han eller hon ansvarar för vidare biopsi för att bekräfta att det är godartade. Vissa blödning kan uppstå på platsen, och den måste hållas ren i flera dagar efter ingreppet för att förhindra infektion.

Det är också möjligt att ta bort ett skin tag hemma. Ett sätt att göra detta är att linda en liten bit tråd eller tandtråd runt basen av huden taggen, skära av blodtillförseln och orsakar det att skrumpna och falla av. Hud tag bort i hemmet kan också utföras med en liten nagelsax efter det att basen har slagits in för att minska blödning. En del företag gör produkter som är avsedda att appliceras lokalt på huden taggar och vårtor att tvinga dem att krympa och så småningom släppa iväg.

I händelse av att ett skin tag igen efter att det har avlägsnats, en resa till läkare är i ordning, eftersom tillväxten min inte vara godartad. Det är inte ovanligt för människor att fortsätta att utveckla hud taggar hela livet, och i vissa fall är huden tag avlägsnande ske genom kroppen, som slumpmässigt återskapar hud taggar på tillfälle.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.