Vad är symptom på nikotinabstinens?

Symtom som härrör från nikotinabstinens kan vara fysiska och psykiska. I allmänhet är de flesta människor ser en minskning av fysisk nikotin abstinensbesvär om 72 timmar efter senaste användningen av nikotin. Psykologiska symptom kan fortsätta i många månader efteråt, vilket ofta kan tas för personer börjar använda nikotin igen.

fysiska symptom på nikotinabstinens under de första tre dagarna inkluderar begär. Dessa cravings tenderar att pågå från tre till fem minuter, så det är möjligt att rida ut en begäret. Distraherande en själv från begäret genom att delta i någon form av verksamhet i ett par minuter brukar hjälpa människor att få igenom ett sug.

De som nikotinabstinens ofta irriterad, kan ha en ovanligt "kort stubin", och kan finna hantering vanliga stressorer ganska svårt. Människor i nikotinabstinens kan också notera svårt att koncentrera och extrem trötthet. I själva verket, om möjligt, kan trötthet vara en vän än som fiende. Med tupplurar är ett bra sätt att ta en paus från begär. Om möjligt, försök att schemalägga rökavvänjning när man har några dagars sammanhängande ledighet, som på en helg.

nikotinabstinens kan orsaka ett antal förkylning eller influensa-liknande symtom. Vissa människor hänvisar till dessa som rökare influensa. Det kan handla muntorrhet eller ont i halsen, nästäppa, hosta och tryck över bröstet. Vissa människor har huvudvärk, och en del kan lida gastrointestinala symtom som förstoppning, gas, eller illamående under nikotinabstinens. Andra kan notera ömhet på tungan och /eller tandkött.

Medan vissa genomgår nikotinabstinens kan uppleva trötthet och hitta sover ganska lätt, medan andra tycker att det är extremt svårt att sova. Sömnlöshet kan vara hjälpt av några dagars låg dos sömn medicin. Att få sova under nikotinabstinens är viktigt, eftersom sömnbrist har en tendens att matta en förmåga att stå emot sug och kan förvärras humör.

Väl genom fysiska symptom på nikotinabstinens, kan människor fortfarande upplever psykiska abstinens. Dessa inkluderar fortfarande vill ha en cigarett, eller andra tobaksvaror en har använts tidigare, känslan förlorad utan en har sitt rökning apparater, och helt enkelt djupt saknade röka eller tuggtobak. Vanligtvis vill ha en cigarett efter att kroppen har avslutat nikotinabstinens är inte så brådskande som begär en upplevelser under de första dagarna.

Det bidrar till att ersätta gamla röka eller tugga vanor med nya. Vissa människor finner tröst i tuggummi, mumsande på cigarettpaket och medelstora morötter, eller utför arbete med sina händer, som virkning, stickning eller trä. Den tidigare rökare som inte ersätter gamla vanor mot nya kör mer av en risk för återgång till rökning. Han eller hon känns som något är "saknas" från sina liv, skapar ångest.

Bestående depression, irritabilitet, oförmåga att kontrollera humörsvängningar, sömnlöshet eller teckningsoptioner trötthet en läkare besök. Människor använder ofta nikotin för att kontrollera deras beteende, och nikotin kan symtom mask av milda psykiska störningar som ångest eller depression. Många människor finner nytta i en kort kurs av antidepressiva eller ångestdämpande läkemedel samtidigt övervinna de psykologiska symptom på nikotinabstinens.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.