Vad är några slags fibrer kosttillskott?

Fiber kompletterar ofta rekommenderas när en person inte kan få tillräckligt med fibrer genom en hälsosam kost, eller när en lider av kronisk intestinal villkor som Irritable Bowel Syndrome (IBS) eller Crohns sjukdom. Det rekommenderas starkt av läkare att människor lägger fiber till kosten genom naturliga källor förekommer i livsmedel. I vissa fall kan dock ytterligare fiber kompletterar krävas.

Naturliga fibrer från livsmedel är lättast framställs av hela korn, baljväxter och vissa frukter och grönsaker. Två naturfiber kosttillskott som kan läggas till genom kosten kokas delade ärter och bönor njure. Den föreslagna rekommenderade dagliga intaget av fiber i USA är över 30 gram för män och 25 gram för kvinnor under 50. Delade ärter ge en rejäl 16 gram per kopp, och kidneybönor erbjuda drygt 13 gram per kopp. Dessa två är några av de bästa källorna till kostfiber.

Andra utmärkta naturliga källor är hallon, som erbjuder nio gram kostfiber per kopp. Hel-vete spaghetti är ett annat bra val, och erbjuder sex gram per kopp. Både broccoli och havrekli erbjuder en drygt fem gram per kopp.

Fiber från baljväxter kan vara hårdsmält för vissa och orsaka oönskade gassiness. Många fiber kompletterar också resultera i samma, även om det kanske inte är lika stor som orsakas av livsmedelsråvaror.

Det finns huvudsakligen tre typer av fibrer kosttillskott på marknaden som kan hjälpa dem som har kosten restrictions och /eller inte kan få den nödvändiga kostfibrer via livsmedel. Dessa är fiber tillägg gjorda av psyllium, metylcellulosa och polycarbophil.

Psyllium skal fiber tillskott är förmodligen den mest kända och finns i produkter som Metamucil?. Denna typ av fiber gör mjukna och även bulk upp avföring, så det kan vara till hjälp för att lugna kronisk diarré och även bidrar till att underlätta förstoppning. En tesked eller så av Metamucil? tas vanligtvis i pulverform med juice eller vatten.

Psyllium kan orsaka gasbildning och uppblåsthet. Således några föredrar fiber tillskott som är mindre gasproduktion, som Citrucel? tillverkade av metylcellulosa. Metylcellulosa kommer från helt icke-smältbara växtdelar som cellväggar. Detta stöd i sammanslagningen högst pallen, eftersom det passerar oförändrade genom tarmsystemet.

senaste tilläggen till fiber tillägg är sådana som innehåller guarkärnmjöl eller akacia. Dessa är naturligt förtjockningsmedel en ofta ser som tillägg till andra produkter. Guarkärnmjöl har fördelen av att vara helt smaklös. Många föredrar det eftersom det helt blandas med vätska, och därmed sin närvaro normalt inte kan upptäckas. Benefiber? är en produkt som tidigare använts guarkärnmjöl men nu använder vete dextrin istället.

Fiber kosttillskott som används för att endast finnas tillgängliga i pulverform, men nu de tre alla kommer i tablettform också. Detta har hjälpt många, sedan tar chunky fiber i vatten anses ofta obehaglig. Pills brukar vara lättare att svälja och kan ge ett mer bekvämt sätt att ta fiber kosttillskott.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.