Vad är några orsaker till en orolig mage?

sikt, orolig mage, kräver en definition. För vissa innebär detta ett obehagligt full känsla, och kanske en liten mängd kväljning. Andra använder termen för att beskriva smärtsamma magar med diarré, kräkningar eller väderspänning. En annan definition är sura uppstötningar, som kan orsaka halsbränna. På grund av det stora antal olika sätt att magproblem kan uppfattas och beskrivas är det svårt att identifiera samtliga orsaker. Således finns många saker som kan resultera i en orolig mage, som människor kan vilja överväga.

Svagt upprörd magar är oftast orsakade av att äta för mycket och ofta för snabbt. De flesta människor kommer att finna lättnad för detta tillstånd några timmar efter den förekommer. Använda ett antacidum kan bidra stöd matsmältningsbesvär samband med denna. Men så fort magen får tid att bearbeta och smälta, smärta eller obehag tenderar att försvinna.

När en orolig mage åtföljs med diarré eller kräkningar, vanliga orsaker är lätt till gravt fall av matförgiftning och virus. Om kräkning eller diarré inte går över på en dag eller så, och om det åtföljs av feber, bör människor ser en läkare. Matförgiftning fall kan kräva antibiotika, och uttorkning är en oro när diarré eller kräkningar kommer inte att sluta. En del människor lider av kronisk diarré och kan behöva undersöka om de har tillstånd som parasitinfektioner, spastisk kolon, eller colon irritabile.

Det finns mediciner som kan orsaka kroniska magsmärtor eller upprörd. Listan över dessa är omfattande. Om att ta nya läkemedel blicka bieffekt listor för att se om magbesvär är en möjlig orsak. När detta blir svårt att hantera, får folk vill se om de kan byta till en annan medicin med färre biverkningar.

Om magbesvär beskrivs som svåra magsmärtor, och kanske illamående, kan det tyda på att mer allvarliga tillstånd. Vissa människor mitt i en hjärtattack känner intensiv buksmärta. Vad som känns som mycket dålig halsbränna kan också vara en hjärtattack. Andra villkor som kan skapa magont omfatta mononukleos, blindtarmsinflammation och pankreatit. Om en person kräks blod eller passerar avföring som är blodig eller svart, är detta en fråga som förtjänar en läkare och sjukvård, särskilt om extrema magsmärtor är närvarande.

Kronisk (pågående) orolig mage kan vara resultatet av flera villkor. Ibland personer med extrema födoämnesallergier, såsom vete, kan drabbas av ont i magen varje gång de förbrukar vete. Crohns sjukdom kan orsaka kronisk smärta, som kan inflammatoriska sjukdomar och vissa former av cancer. Gastrointestinala refluxsjukdom kan skapa en tämligen konstant halsbränna stat, och människor som har sår kan också känna att magen är alltid i smärta.

Om magont inte klingar av, kontrollera med en läkare. Det finns många sätt att klargöra orsakerna till magproblem och många behandlingar som kan hjälpa folk att hitta lindring. Som nämns dock oftast ont i magen speciellt efter intag av en stor måltid är endast ett resultat av att äta för mycket.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.