Vad är några olika typer av förband?

Oavsett vilken typ av mindre skador du kan klara av och det finns förband tillgängliga för att hjälpa behandla dem. Från enkla gasväv som hölls den med medicinsk tejp till särskilt stora eller formade förband med egna lim kan du hitta ett lämpligt sätt att täcka och skydda en skada. Ett bandage kan kallas ett plåster ®, men det är faktiskt ett riktigt varumärke. Band-Aid ® gör olika praktiska första hjälpen produkter, men är förmodligen mest känd för olika typer av bandage.

En vanlig typ av plåster är oftast tillverkad av en enkel remsa av plast eller tyg med en kompress i mitten. Det är självhäftande på båda sidor om det stoppade området. Generellt sett är formen rektangulär, ofta med rundade ändar. Ett bandage kan också vara kvadratiska och en del kommer i små runda former. Den senare typen används ofta för att täcka en injektionsstället eller att klä en liten klippa som en raka snitt.

Vilken typ av bandage du väljer beror på inte bara skador utan även på var skadorna är på kroppen. Till exempel skador på obekväma platser där det är svårt att få självhäftande backas bindor att hålla kräva töjbart, flexibelt, eller speciellt utformade bandage. Dessa sorter är vanligen tillverkade av stretchigt tyg i stället för plast och vissa är även vattentät.

Det finns också speciella latexfria bandage för personer som lider av en allergi mot latex. Du kan även hitta antibakteriell eller medicinska alternativ som kommer med medicinen redan gäller för de vadderade området. När det gäller annan specialitet bandage gå, det finns många olika stilar finns i olika färger och söta tecken, inklusive dina barns favorit varumärke tecken. Var medveten om att barn troligen kommer att vilja en för även de minsta noll när de ser dessa söta bandage.

Elastiska bandage, även känd som komprimering bandage, är av töjbart tyg och används för att svepa skador såsom stukningar. Denna typ av förband ger stöd till det drabbade området. Ace ® är ett välkänt varumärke av elastiska bandage, så kan denna typ kallas ett ess ® bandage.

Det är alltid en bra idé att hålla en första förbandslåda till hands. Det är bäst att ta en sammandragande rengöringsmedel och olika bandage. Det finns också en väska storlek eller fickformat paket av bandage som är väldigt händig, så du kan alltid ha dem tillgängliga vid behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.