Vad är några naturliga myggmedel?

Även DEET är fortfarande den mest effektiva av myggmedel, en del människor föredrar att använda naturligt härledda ämnen. I vissa fall kan du inte använda DEET. Spädbarn kan i synnerhet inte behandlas med detta ämne, men vissa naturliga myggmedel också rekommenderas inte för användning på små barn.

En av de nya myggmedel att många människor finner effektiv är picaridin eller piperidin . Detta härrör från peppar, men det är kemiskt framställda. Den har inte lukt som DEET gör och det kan användas på yngre barn. Vissa människor kan ha ögonirritation vid användning picaridin, men många rapport nr hudirritation. Folk föredrar ofta använt sig av denna produkt till DEET och det är förmodligen det näst bästa av myggmedel på marknaden. Du kan hitta picaridin i ett antal tillverkats repellerande medel.

Det finns många förslag på andra naturliga myggmedel, men tyvärr, tester på många av dessa produkter är att de skall minimalt eller inte alls effektivt. Vissa produkter folk har använt omfatta kombinationer av citron och eukalyptus olja, neem olja, pelargonolja och citronellaolja. Tester av citron och eukalyptus olja som utförs av oberoende test byrå, Consumer Reports, finner denna kombination inte är effektiv och att det dessutom är rekommenderas inte för barn under tre år.

På samma sätt citronellaolja bör inte användas på barn under sex månaders ålder. Det har dock en del mygg och insekt avstötande egenskaper. En annan produkt, Neem olja, som är utvunna ur fröer, kan också ha viss begränsad effektivitet i avvärjandet insekter, men det får aldrig användas av gravida kvinnor. Liksom MYNTA innehåller neem olja några delar som kan orsaka missfall.

Några andra naturligt utvunna ämnen kan potentiellt begränsa myggbett. Kryddnejlikeolja kan vara effektivt, men du kan inte bara tillämpa detta på huden utan att orsaka irritation. Timjan olja är en annan möjlighet, men även här kan irritera huden. Andra människor fokuserar på idén att du kan inta vissa ämnen för att hålla myggen från att bita.

Några teorier om muntlig myggmedel innehålla idéer som tar olika vitamin B ämnen eller äta massor av vitlök kan hjälpa hålla myggorna borta. Andra svär vid att äta bryggeriets eller näringsmässiga jäst som ett sätt att slåss mot mygg. Det finns få studier om den samlade effekten av dessa metoder, om än från en anekdotisk perspektiv kan vissa prövas utan att skada sig själv. Ändå bör risken för sjukdomar nedgång från myggbett inte underskattas. Om du inte kan hitta effektiva naturliga myggmedel, kan du bäst genom att använda ett som är kemiskt framställda för att förhindra sammandragning av vissa sjukdomar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.