Vad är några kolesterolsänkande livsmedel?

Kolesterol är en typ av fett eller lipider, som är avgörande för livet. Finns naturligt i kroppen, och i nästan all mat vi äter, kolesterol är byggstenen för vitamin D, hormoner och väggar cell. Dessutom använder kroppen det för att skapa gallsalter för att smälta andra fetter.

Kolesterol kombinerar med protein, skapa lipoproteiner, att resa genom blodomloppet. Det finns två typer av kolesterol som finns i kroppen-låg densitet lipoproteiner (LDL) och hög densitet lipoproteiner (HDL). LDL, eller "onda" kolesterolet, kan anrikas i artär väggar, vilket kan leda till artär blockeringar, en bidragande orsak till hjärtinfarkt och stroke. HDL, eller "goda" kolesterolet, behandlas i levern och sändas ut ur kroppen. HDL också hjälper till att förhindra artärerna blir tilltäppta.

Den goda nyheten är att du kan sänka "onda" kolesterolet och höjer det "goda" kolesterolet genom att lägga kolesterolsänkande livsmedel till din diet. Heart hälsosam mat inkluderar de som innehåller mycket lösliga fibrer, antioxidanter och omega-3 fettsyror. Källor till magert protein, som soja och mörka bladgrönsaker som låg halt av mättat fett också rekommenderas för kolesterol åskådare.

Idag köpa kolesterolsänkande livsmedel är lättare nu att förpackningen visar "inga kolesterolet" eller "låg kolesterolet "etiketter. Det är dock bättre än att leta efter lågt kolesterol tecken borta från de flesta livsmedel kan helt och hållet. När allt frukt och grönsaker är låg halt av mättat fett, icke förädlade och har ingen kolesterol.

För att du lägger de olika kolesterolsänkande livsmedel och näringsämnen till din diet bör du fokusera på en några huvudområden: lösliga fibrer, omega-3 fettsyror, fleromättade fettsyror, flavonoider, olivolja, och steroler anläggning.

lösliga fibrer . Studier visar att lösliga fibrer sänker LDL, det "onda" kolesterolet, i dina tarmar. Mat med hög lösliga fibrer omfatta havremjöl, havrekli, råris, bönor Pinto, ärtor, morötter, äpplen, päron, jordgubbar, plommon, korn och katrinplommon. En frukost full av kolesterol lägre livsmedel, till exempel kan inbegripa en portion kokt havregryn med skär äpplen eller jordgubbar. Ersätta brunt ris i stället för vitt ris, till lunch eller middag är också ett bra kolesterol sinnad idé.

Omega 3-fettsyror . Forskning visar att äta omega-3-fettsyror sänker det "onda" kolesterolet. Omega-3 fettsyror bidrar till att sänka blodtrycket och risken för blodproppar. Goda källor till omega-3 fettsyror ingår fet fisk som makrill, sjö öring, sill, sardiner, långfenad tonfisk och lax. För icke-fisk ätare kan omega-3 fettsyror finns i rapsolja eller malda linfrö, som också är en bra källa till fiber.

fleromättade fettsyror . Fleromättade fettsyror, som finns i valnötter och mandel, bidra till att minska kolesterolhalten i blodet och håller blodkärlen friska. Kom bara ihåg, alla nötter innehåller mycket kalorier så bara äta en handfull om dagen. Andra kolesterolsänkande livsmedel i denna grupp är hampfrö, solrosfrön, bananer, och fullkorn vete.

Flavonoider . Studier visar att livsmedel som innehåller mycket flavonoider hjälpa till att sänka kolesterolet genom att hjälpa att förhindra onormal blodproppar. Flavonoider, som även kallas bioflavonoider, är de näringsämnen som ger växter deras pigment. Mat med hög flavonoider innehåller mörk choklad, mörka frukter såsom bär, äpplen och röda och lila druvor, citrusfrukter, mörka grönsaker som grönkål och broccoli, örter som persilja och timjan, varm paprika, svart, grönt och vitt te och soja.

olivolja . Extra jungfruolja innehåller en blandning av antioxidanter som kan sänka det onda kolesterolet, men överlåter det goda kolesterolet orörd. Sauteeing grönsaker i extra jungfruolja, eller lägga till den i marinader och dressingar är ett enkelt sätt att inkludera en god olivolja i din kost. Med olivolja som ett substitut för smör när tråckla kött, är en annan bra, kolesterol-sinne förslag.

växtsteroler eller stanoler . Steroler eller stanoler hjälpa till att blockera upptaget av kolesterol och på detta sätt är bra kolesterolsänkande livsmedel. Margarin, apelsinjuice och dricker yoghurt som berikats med växtsteroler eller stanoler är alla typer av livsmedel med planen steroler.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.