Vad är några Symtom på födoämnesallergier?

Många människor som har mat allergier inte ens är medvetna om problemet. Inte alla allergiska reaktionerna är allvarliga eller mycket märkbar. Några symptom på födoämnesallergier kan ske i form av irritation eller huvudvärk. Det finns några varningssignaler som du kan lida av enkel mat allergier.

Många olika födoämnesallergier orsaka huvudvärk och migrän. De kemikalier och tillsatser som förekommer rikligt i vissa livsmedel kan vara en faktor för dessa symtom. Många människor lider huvudvärk efter intag konserveringsmedel och färgämnen som finns i vissa livsmedel.

Stickningar och klåda i munnen området är ett annat symptom på födoämnesallergier. Detta tillstånd kallas oral allergi syndrom (OAS). Den förekommer i cirka 20% av hösnuva lider när de äter råa grönsaker och frukt.

Hudutslag är en annan vanligt symptom på födoämnesallergier. Dermatitis herpetiformis (DH), som anges som blåsor och röda fläckar kan uppträda på grund av en allergisk reaktion mat. Den blåsor visas vanligen på knäna, skinkorna och armbågar. Denna allergi tros ha samband med celiaki. Glutenintolerans är kroppens biverkningen gluten, hittade ett protein i vete och havre som sätter igång produktionen av antikroppar, som orsakar vävnadsskada på tarmen.

Laktosintolerans är en vanlig födoämnesallergi. Oförmågan att smälta mjölksocker som finns i många mejeriprodukter kan leda till matsmältningsbesvär och kan också leda till celiaki. Problem kan visas som diarré, buk väderspänning och magknip.

Många människor lider av andningssvårigheter på grund av allergier. Andningsproblem är ett symptom på allvarlig födoämnesallergier. Intolerans mot vissa livsmedel kan kvitta anfall av astma hos astmatiker. Vissa konserveringsmedel som finns i bearbetade livsmedel är allmänt kända för att orsaka väsande andning. Matlagning kan också kvitta allergier när allergen blir luftburna genom skalning och hackning.

Andra problem orsakas av allergier i livsmedel kan innehålla en konstant känsla av letargi. Om en person är känslig för vissa livsmedel, sedan långsam nedbrytning av dessa livsmedel kräver en viss mängd energi. Denna energi dras från andra energikällor i hela kroppen och lämnar den lidande trötta och slöa.

Många som har problem med matsmältningen kan hamna sug vissa livsmedel. När matsmältningssystemet inte att omvandla mat proteiner till aminosyror, symtom och begär uppstår. Felaktigt smält matrester lämnas ut i blodomloppet och kan orsaka inte bara cravings, men beroende. Detta kan vara ett problem för vissa personer i början av en diet, när vissa allergener avlägsnas från deras födointag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.