Vad är några Låg Progesteron Symtom?

Progesteron är ett viktigt hormon som både män och kvinnor producerar. Kvinnor förlitar sig mer på progesteron, särskilt för att göra saker som att skydda en pågående graviditet och att hålla menstruationscykler korrekta. När kvinnor inte har tillräckligt av detta hormon de kan uppleva låg progesteron symtom, som kan vara mycket varierad och påverkar många system i kroppen.

Låg progesteron symptom kan manifesteras som har direkt samband med menstruationscykeln, fertilitet och reproduktiva frågor. Några vanliga symtom är fel av menstruationscykeln, starka kramper vid menstruation, ökad förekomst av PMS, och större förekomst av blodproppar under perioder. När progesteron nivåerna är mycket låga, kan sterilitet uppstå eftersom ägglossningen inte förekommer. En annan aspekt som påverkas kan sexlusten eller libido, som kan minskas.

Dessa låga progesteron symtom är inte alltid farliga. En kvinnlig kroppens produktion av progesteron sjunker efter ägglossningen inträffar, om en kvinna blir gravid. Denna minskning kan leda till att några av de normala symptom i samband med slutet av menstruationscykeln som kramper och PMS. Men när perioder är oregelbunden kan det föreslå större obalans i progesteron nivåer eller andra viktiga hormoner som reglerar menstruationscykeln.

Det är också värdefullt att förstå att klimakteriet orsakar minskning av progesteron och detta kan ha ansvar för vissa klimakteriebesvär såsom stämningar gungor, värmevallningar, minskad libido, och sömnlöshet. Andra låg progesteron symtom kan påverka kvinnor före och efter klimakteriet inträffar. Människor kan känna trötthet, få torr hud, erfarenhet sömnlöshet, har depression, och sannolikt upp i vikt.

Ibland låg progesteron symtom kan vara farligare. Kronisk depression eller ångest, till exempel kan leda till risk för självmordsbeteende. Låg progesteron nivåer kan skapa störningar i sköldkörteln, och hårdast, kan vissa former av cancer är mer troligt, även livmodercancer.

En annan möjlig uppsättning av symptom i samband med låg progesteron är sådana som påverkar minnet. Människor kan drabbas av minnesförlust eller brist på mental skärpa när nivåerna av detta hormon är mycket lägre än normalt. Dessa symtom kan vara direkt relaterat till lägre sköldkörtelhormon. Om låg progesteron orsakar hypotyreos, kan detta i sin tur lett till en svårighet med minne och koncentration. Omväxlande, både hormoner stöd i mental skärpa och avsaknad av både gör nedgång i mental skärpa allvarligare.

Om du tror att du har låg progesteron nivåer, bör du kontakta din läkare. Många kvinnor har några av dessa symtom men aldrig kontrollera att deras låga progesteron symtom är inte alltför besvärande. Ibland något lägre nivåer av progesteron skapa små bekymmer, men en del kvinnor kan få hjälp om de tar extra progesteron hormon. Det finns några över disk naturligt progesteron krämer du kan köpa, men om du verkligen känner din kropp behöver tillskott av detta hormon, bör du rådfråga en läkare först.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.