Vad är hälsofrämjande effekter Prune juicen?

Beskär juice är destillerad av torkade plommon, oftast genom att åter återfuktande frukt i vatten och utvinna vätska. Den djupa lila elixir är ett virtuellt cocktail av nyttiga näringsämnen och vitaminer. Även de mest kända egenskap beskära juice är dess höga fiberbaserade laxerande effekt, experter menar många andra hälsofördelar är också möjliga.

Katrinplommon är höga i antioxidanter kallade fenoler och tros vara gynnsam för vävnader i kroppen. Fenoler Undersökningar tyder på, är till hjälp för att blockera syrebaserade fria radikaler från att skada kroppens fett. Eftersom hudceller och hjärnan cellmembraner består mestadels av fett, dricka beskära juice kan bidra till att skydda mot cellskador på dessa viktiga områden.

Betakaroten, eller vitamin A, har en enorm närvaro i katrinplommon. Som en antioxidant, skyddar betakaroten från extra fria radikaler. Om celler är skadade, kan det cellulära väggar försämras eller mutera, vilket leder till kolesterol blockerade artärer, hjärtsjukdomar och vissa cancerformer. ? kopp (2 gram eller 0,45 gram) katrinplommon innehåller nästan 17% av USA: s rekommenderade dagliga intag (USRDA) av A-vitaminGenom att dricka ett glas juice beskära en dag, studier föreslår att du stärker kroppens försvar mot sjukdomar.

Många studier har gjorts om fördelarna med ett kalium rik kost. De som har höga regelbundet intag av kalium tros av vissa experter att ha en lägre risk för stroke och högt blodtryck. Katrinplommon är en utmärkt källa till kalium, med en? kopp tjänstgör som innehåller 316 milligram, eller 9% av USRDA. Om du lider av högt blodtryck och även begränsa ditt saltintag, tänk på att katrinplommon är mycket låg natriumhalt, med endast en. 7 milligram per? kopp servering.

Det mest positiva näringsämnen i katrinplommon och beskär juice är lösliga fibrer. A? kopp servering av katrinplommon ger 12,1% av USRDA av lösliga fibrer, en oerhört hjälpsam näringsämne. Fiber normaliserar blodsockret, bromsa kroppens förbrukning av glukos eller socker. Studier tyder på att lösliga fibrer kan hjälpa till med insulinproduktion, vilket minskar risken för diabetes. Fiber kan också hjälpa dem som försöker gå ner i vikt, eftersom det producerar en känsla av fullkomlighet i kroppen, hjälper till att förhindra hetsätande.

De olösliga fibrer i beskära juice är också bra för kroppen, särskilt i lever och tarm funktion. Som en reaktion på svårsmälta form av fiber, producerar magen fettsyror som fungerar som en naturlig laxerande, rengöring tjocktarmen och bidra till att upprätthålla sunda regelbundenhet. Lösliga fibrer blodiglar också galla från levern och tvingar den att producera mer med hjälp av kroppens förråd av kolesterol. Studier visar att denna process kan sänka kolesterolvärden.

När dricker affären beskära juice för hälsan, läsa etiketten på flaskan noggrant. Som med många förpackad juice, extra socker och ohälsosamma ingredienser får tillsättas under bearbetning, sänka eller motverkar hälsan. För att göra din egen, utan tillsatsmedel beskära juice, rekommenderar experter sjudande fem delar filtrerat vatten till en del torkade plommon eller katrinplommon under tre till fyra timmar. Efter att några gropar, mos blandningen och njut.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.