Vad är flutikasonpropionat nässpray?

Flutikasonpropionat nässpray, som också säljs under varumärket Flonase ®, är ett användbart kortikosteroid läkemedel som, som namnet antyder, kommer i form av en nässpray. Oftast är denna medicin föreskrivs för daglig användning vid behandling av allergisk rinit. Med andra ord tenderar den att användas för behandling av nasalt allergier.

Mediciner som flutikasonpropionat nässpray tenderar att fungera bäst när den används enligt anvisningarna. Detta innebär sprutar läkemedel en eller två gånger om dagen i vardera näsborren. De kortikosteroider används i Flonase ®: är inte snabbverkande avsvällande medel. I stället arbetar de på näsan genom att minska inflammationen.

Minskning av inflammerad vävnad skapar fördelen att skydda näsan när det kommer i kontakt med allergener, och ofta kan helt förhindra nasal allergier om användning är förenlig. Detta läkemedel kommer inte att fungera bra när de används en eller två gånger med hopp om att det kommer att stoppa en allergi attack eller en släng av nysningar och för snabbt slut allergier, antihistaminer brukar rekommenderas. Med droger som Flonase ® långvarig användning skapar en kumulativ skyddande effekt som kan hjälpa till att förhindra vissa allergiska symtom.

Med hjälp av en drog som flutikasonpropionat nässpray är bättre att en del människor eftersom det inte tas systemiskt. Snarare påverkar det oftast näsan och är därför platsspecifika. En del människor föredrar denna metod för att hantera allergier att ta antihistaminer eller andra läkemedel oralt som kan orsaka dåsighet eller en rad obehagliga biverkningar. Å andra sidan kan Flonase ® inte helt effektivt för att minska allergier om det finns andra icke-nasala symtom. Nässprayen inte kan hjälpa torr, röd eller kliande ögon, till exempel, och ett läkemedel som behandlar dessa symtom samt symtom från näsan kan vara mer lämpligt.

Som med alla droger, det finns både risker och fördelar med att använda flutikasonpropionat nässpray. Det kan interagera med mycket vanliga läkemedel ordineras som antibiotika, inklusive erytromycin och läkemedel som ges oralt för behandling av svampinfektioner. Den kan också inverka negativt på många proteashämmare, som är läkemedel som ofta ingår i hiv /aids-cocktail. Med hiv, svampinfektioner, senaste skada på näsan, eller herpes sår i näsan bör diskuteras med läkare först, och liknande gravida och ammande kvinnor bör också diskutera med läkare risk och nytta av flutikasonpropionat nässpray används.

Biverkningar av Flonase ®-sortimentet. Den absolut vanligaste biverkningen, som förekommer i mer än 15% av befolkningen, är en huvudvärk. Andra påpekar en Scratchy eller halsont, och fem procent av personer rapport näsblod. Några människor kräks också när de använder medicin eller de kan ha en brännande känsla i näsan. Med undantag för huvudvärk, de flesta potentiella biverkningar förekommer hos färre än 10% av användarna, och kan försvinna vid användning. Om de fortsätter kan människor önskar att byta till ett annat läkemedel.

Flonase ® är bara ett av flera nässpray alternativ som finns tillgängliga i receptbelagda form. Dessa bör skiljas från många över disk nässpray avsvällande medel som inte är säkra för långvarig användning, och som ibland missbrukas. Det är mycket mindre sannolikt att detta missbruk med nasala kortikosteroider, även klart behöver människor att följa riktlinjer för noggrann förvaltning av detta läkemedel. Flaskorna är skapade så att samma mängd spray släpps varje gång, förutsatt att pumpa mekanismen är ren, som garanterar lika dosering belopp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.