Vad är en Executive Fysisk undersökning?

Den genomsnittliga årliga fysiska inkluderar saker som utvärdering för gemensamma problem såsom höga blodfetter eller högt blodtryck, njurfunktion och liknande. Kvinnor kan också genomgå årliga gynekologiska tester i samband med en årlig fysisk, och om de är över fyrtio, de troligen kommer att rutinmässigt få en mammografi varje år. Eftersom kvinnor ålder, kan läkare också kräva saker som tester bentätheten. Några tester utveckling genom att gå från barndom till vuxen ålder, och sedan ändra igen så vi når vissa åldrar. Dessa årliga tentor kan ta ca halv timme till en timme, och lite tid mer om vi behöver blodprov arbete eller genomsökningar av alla kroppsdelar.

En relativt ny trend i den medicinska världen är att erbjuda människor vad som kallas en verkställande fysisk undersökning. Den verkställande fysisk undersökning är en mycket intensivare utvärdering av en persons potential för sjukdom. Den kan omfatta hela kroppen genomsökningar, blodprov för många förhållanden som är ovanliga och omfattande tid med en läkare går över medicinsk historia, och diskutera eventuella problem som patienten annars kanske inte skulle nämna i en vanlig fysisk, även mindre symptom kan ses som relevanta och förtjänar granskning. Om tiden på dessa prov varierar, de kan vara allt från fyra till åtta timmar till upp till två dagar, och du kommer att betala en rejäl pris för dem.

Även om en del saker i en verkställande fysisk undersökning kan omfattas av din försäkring, räkna med att kostnaden för de flesta tester, till ett värde av tusentals dollar kommer att komma ut ur fickan. Det är därför termen "verkställande" används till denna typ av fysisk. Det är top notch, lyx medicin överkomligt med bara några få snarare än de flesta. Men några som genomgår det förfarande förespråkar starkt för dess användning. Inte bara ge dig gott om tid med en läkare, men genom skannar och blod fungerar, kan du kontrolleras för över 200 sjukdomar som normalt inte sökt på en vanlig fysisk.

En del läkare är oroliga för att den verkställande fysisk undersökning inte alltid får den bästa idén, precis som det nu finns några tvivel om värdet av hela kroppen skanningar. Vissa tester för sällsynta sjukdomar eller tillstånd är inte helt tillförlitliga, vilket innebär att du kan få diagnosen har en sjukdom du faktiskt inte har, eller ett test kan misslyckas med att tillhandahålla korrekt diagnostiska åtgärder. Om du testar positivt för någon sällsynt tillstånd, kommer du förmodligen genomgå ytterligare tester.

Andra säger att den verkställande fysisk undersökning är otroligt omfattande och erbjuder patienter en stor möjlighet att få sjukdomen diagnostiseras på samma sätt som den startar. Tidig diagnos av ett villkor kan innebära att människor är mer benägna att få tidig behandling, vilket kan resultera i botemedel eller ledning av tillstånd som kan vara för sent att behandla eller bakåt med den tid de uppvisar symptom.

Nu finns det många kliniker, oftast knutna till större sjukhus, som erbjuder en verkställande läkarundersökning för patienterna. Sådana kliniker som Mayo Clinic, som var en av de tidiga konkurrenterna på detta område, stå fast vid de potentiella hälsofördelarna tillgänglig för patienter som genomgår dessa physicals. Du kan hitta kliniker som erbjuder dessa tjänster genom att kolla på nätet, men du kanske vill tala med din allmänna fysiska först om det potentiella värdet kontra kostnaden för dessa omfattande prov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.