Vad är elektrolytersättning teori?

elektrolytersättning teori handlar om att se kroppen har vad den behöver för att fungera på en optimal nivå. Många människor förstår nödvändigheten av en lämplig avvägning av elektrolyter i kroppen. Utan ett konstant elektrolyt källa, den fysiska och emotionella välbefinnande den enskilde kan bli nedsatt, med så omfattande hälsoproblem som depression, kramper, och en minskad motståndskraft mot virus som följer. Det är uppenbart att ersätta elektrolyter viktigt. Den elektrolytersättning teorin att tillgodose det begrepp som ersättning inte bara är nödvändigt, men bör ske så snart som en elektrolyt bryter verksamhet är avslutad.

Det finns flera skäl till varför kroppen kan förbruka en stor andel av de tillgängliga elektrolyter. De flesta människor förstår att större mängder av elektrolyter förbrukas under måttlig till strikt fysisk aktivitet, som ägnar sig åt idrott eller tränar på gymmet. Tillsammans med motion, förbrukar handlingen att leverera ett barn också höga halter av elektrolyter. Även en utdragen period med feber kan bryter viktiga elektrolyter, som kräver snabb ersättning.

Det finns ett antal kosttillskott som gör anspråk på att ersätta elektrolyter snabbt och utan möjlighet för överbelastning av kroppen. Sportdrycker är ett utmärkt exempel på ett ämne som många använder för snabb elektrolytersättning. Användningen av tillskott av denna typ ligger rätt i linje med elektrolytersättning teori, som kräver snabb ersättning av elektrolyter.

Vissa förespråkare elektrolytersättning teorin anges att handla om att ersätta elektrolyter bör påbörjas under arbetet och inte skjutas upp till dess slutförande av fysisk ansträngning. Kritiker av detta synsätt pekar på risken för kosttillskott med hög natriumhalt orsakar kramper, yrsel och andra kortsiktiga besvär medan aktiviteten pågår. Andra påpekar att genom att använda lägre natrium kosttillskott för att ersätta elektrolyter under fysisk aktivitet kan hjälpa till att hålla upp uthållighet och förhindra en krasch i energinivå. Denna uppfattning noterar att elektrolytersättning teori handlar om att se kroppen fungerar med alla näringsämnen som behövs vid en viss tidpunkt, så bytas ut under aktivitet kan bara motiveras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.